Inmiddels staat de teller voor de nieuwe kinder-intensive-care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) op €1.162.000. Onder andere het Charity Dinner ‘125 jaar passie voor kinderen’, heeft daar flink aan bijgedragen. Dit diner vond plaats op 14 november in de Janskerk te Utrecht. Er werd €135.000 opgehaald.

Een bijzondere charity-avond

De opbrengst van het Charity Dinner gaat rechtstreeks naar de nieuwe kinder-intensive-care van het kinderziekenhuis. Relaties van Vrienden WKZ konden een tafel afnemen. Er was een veiling en een loterij. Onder meer bandoneonist Carel Kraayenhof, presentatrice Vivienne van den Assem, dichter Ingmar Heytze, kok Ramon Beuk, zangtrio Adlicious, nieuwslezeres Annechien Steenhuizen en violiste Svenja Staats en een kinderkoor gaven het Charity-feest extra kleur.

Een nieuwe kinder-intensive-care

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis bestaat dit jaar 125 jaar. Vrienden WKZ zet zich daarom in voor het grootste cadeau voor de kinderen van het WKZ: een nieuwe kinder-intensive-care. Dit betekent dat er nu nog €118.000 nodig is om een ouder- en kindvriendelijke IC te realiseren. Voor het project van Vrienden WKZ is in totaal €1.280.000 nodig.

Kinderen en ouders kunnen nu niet altijd samen zijn, en dat is juist op de kinder-intensive-care, enorm belangrijk. Vrienden WKZ vindt het belangrijk dat een kinder-intensive-care kindvriendelijk én oudervriendelijk is, dat ouders kunnen blijven slapen en dat er meer privacy wordt geboden. Wil je meer lezen over de nieuwe kinder-intensive-care? Klik dan hier.