Vanwege het 125-jarig bestaan van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) hebben vijftig jonge patiënten en hun familie afgelopen zondagochtend een speciaal ochtendconcert bijgewoond in het Concertgebouw in Amsterdam. Patiënten die er niet bij konden zijn, volgden het concert via een livestream.

Het concert vertelde het verhaal ‘De Kindertemmer’ van Jacques Vriens, een verhaal over een huis waarin de tweeling Quinten en Annabel de baas zijn. Zij zijn de vervelendste tweeling ooit. Ze stampvoeten, schreeuwen en ze slapen bijna nooit. De kinderboekenschrijver Vriens vertelde en speelde het verhaal onder begeleiding van het Philharmonie zuidnederland orkest.

De samenwerking met het Concertgebouw kwam tot stand doordat zowel het WKZ als het Concertgebouw dit jaar 125 jaar bestaan.

Jacques Vriens

Een van Nederlands succesvolste kinderboekenschrijvers is niet alleen populair op papier. Vriens is ook actief in het theater met bewerkingen van zijn boeken en eigen voorstellingen. Vorig jaar werd zijn boek Achtste-groepers huilen niet verfilmd.