Het UMC Utrecht komt met de Beterschapp. Met deze gratis app verras je een familielid, vriend of bekende die in het UMC Utrecht is opgenomen met een echte kaart.

De Beterschapp werkt heel eenvoudig. In drie stappen verras je iemand met een echte kaart. Eerst maak je een foto of je kiest een foto die al op je telefoon staat. Daarna kies je een kader, bijvoorbeeld ballonnen of een witte rand. In totaal zijn er zes kaders waar je uit kunt kiezen. Tot slot vul je de gegevens van de ontvanger in en laat je een persoonlijke boodschap achter. De kaart komt dan (digitaal) bij het UMC Utrecht. Daar wordt de kaart geprint op speciaal papier en nog dezelfde dag bij de patiënt bezorgd.

Anne Koehorst, adviseur Patiëntencommunicatie: “Met deze app willen we iets leuks en positiefs doen voor onze patiënten en hun sociale omgeving. Mensen hebben niet altijd tijd om op bezoek te gaan als iemand in het ziekenhuis ligt. Zeker als deze persoon maar een paar dagen wordt opgenomen. Met de Beterschapp kunnen ze gemakkelijk en snel een vrolijke kaart sturen. Het is altijd fijn om te weten dat er iemand aan je denkt als je in het ziekenhuis ligt. Daarnaast is de kaart snel bij de ontvanger: als je met de Beterschapp op werkdagen vóór 16.00 uur een kaart instuurt, zorgen wij dat de kaart nog dezelfde dag wordt bezorgd!”.

Je kunt de Beterschapp gebruiken met iPhone en iPad. De app is gratis te downloaden in de App Store van Apple. Ook het versturen van de kaart is gratis. De Beterschapp is ontwikkeld door Ritense.