Zoeken

Onderwijs websites

Plan uw route

Contact

Telefoonnummer
088 75 555 55


Contactgegevens

Hoegaathet?

Lees meer

Kwaliteit van leven na hersenletsel


Als iemand ernstig hersenletsel oploopt, kan het zijn dat hij niet 'vanzelf' weer tot bewustzijn komt. Het toepassen van een gericht behandelprogramma, Vroege Intensieve Neurorevalidatie, kan ertoe bijdragen dat dat herstel wel optreedt.

Dat stelt Henk Eilander in zijn proefschrift. De meeste patiënten ervaren op de lange termijn een goede kwaliteit van leven, ook als ze afhankelijk blijven van andere mensen voor delen van hun dagelijkse verzorging. Als familieleden daarbij een actieve manier hebben om problemen aan te pakken, draagt dat ook bij aan een goede kwaliteit van leven van de patiënten.

Henk Eilander promoveert op 8 april aan de Universiteit Utrecht.

Klik hier voor het proefschrift
dinsdag 8 april 2008