Zoeken

Plan uw route

Contact

Telefoonnummer
088 75 555 55


Contactgegevens

Hoegaathet?

Lees meer

Vitale Functies

Informatie

De divisie Vitale Functies omvat de drie medisch specialismen intensive care geneeskunde, spoedeisende hulp geneeskunde en anesthesiologie, waar patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek centraal staan. Deze drie specialismen werken op meerdere locaties in het UMC Utrecht. Daarnaast maakt ook het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) deel uit van deze divisie,

Locatie Spoedeisende Hulp

De afdeling Spoedeisende Hulp is 24 uur per dag open voor alle patiënten (zowel volwassenen als kinderen) die op de één of andere wijze spoedzorg nodig hebben. De spoedeisende hulp van het UMC Utrecht fungeert tevens als traumacentrum in de regio Utrecht.

Locatie Intensive Care Centrum

Het Intensive Care Centrum richt zich op patiënten die gespecialiseerde behandeling en bewaking en eventueel overname van "vitale lichaamsfuncties" nodig hebben (zoals de ademhaling). Artsen en verpleegkundigen van het Intensive Care Centrum worden daarnaast ingeroepen als patiënten elders in het UMC Utrecht ernstig verslechteren en vitaal bedreigd raken.

Locaties Operatiecentra

(Klinisch Operatiecentrum locatie AZU, Operatiecentrum locatie WKZ, Dagbehandeling locatie AZU)
Op elk operatiecentrum werken multidisciplinaire teams bestaande uit o.a. chirurgen, operatieassistenten, anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en recoverymedewerkers. De divisie Vitale Functies maakt operaties mogelijk door het bieden van de faciliteiten binnen de operatiecomplexen. De anesthesiologie is de verantwoordelijkheid van de divisie en ook de operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery verpleegkundigen maken deel uit van DVF.

Locatie polikliniek anesthesiologie

Op de polikliniek voor preoperatieve screening, ofwel de POS-poli, worden patiënten die een operatie moeten ondergaan gescreend en wordt de methode van anesthesie met de patiënt besproken.

Locatie Pijncentrum

Voor pijnbehandeling van patiënten met chronische- en acute pijn

Nationaal Vergiftigingen Informatiecentrum (NVIC)

Het NVIC is een informatiecentrum dat bestaat uit een 24-uursinformatietelefoon voor zorgverleners op het gebied van vergiftigingen en uit een expertisecentrum dat in opdracht van de overheid en van derden onderzoek doet op het gebied van toxicologie en calamiteitengeneeskunde.

Links

Spoedeisende Hulp 
Intensive Care Centrum 
Anesthesiologie 
Pijncentrum
Website research
NVIC