Kinderziekenhuis

In het kinderziekenhuis werken vrijwilligers bij de kindertelevisie, het dierenproject en de huiswerkbegeleiding.

Kindertelevisie
De kindertelevisie is een wekelijkse activiteit die op woensdagmiddag plaatsvindt. Vrijwilligers maken het mogelijk dat kinderen die in het ziekenhuis liggen de activiteiten in het kindertheater en/of op de afdeling, via het interne televisienet in het WKZ kunnen volgen. Zij doen dit door deze activiteiten te filmen en (live) uit te zenden. 

Dierenproject
Het dierenproject vindt één keer in de veertien dagen op donderdagmiddag plaats. Dieren van een kinderboerderij worden naar het kindertheater gebracht. In het theater kunnen kinderen met hun ouders of begeleiders de dieren zien, voeren, vasthouden en knuffelen. Twee vrijwilligers hebben hierbij de rol van gastvrouw of gastheer en helpen met het voorbereiden en opruimen.

Vrijwilliger helpt kind konijn te voeren

Huiswerkbegeleiding
De huiswerkbegeleiding wordt door vrijwilligers gegeven aan kinderen die opgenomen zijn voor een tiendaagse incontinentietraining. De vrijwilliger haalt de kinderen op van de afdeling en brengt ze na afloop weer terug. Huiswerkbegeleiding vindt plaats in een lokaal van de WKZ-school en wordt gegeven op werkdagen tussen 10.00 en 11.00 uur.
Disclaimer© 2006-2014 UMC Utrecht, Alle rechten voorbehouden