Kinderorthopaedie

Gegevens van de afdeling 
 

Algemeen
Onze orthopedisch chirurgen beschikken over zeer gespecialiseerde kennis op het gebied van de wervelkolom, bijzondere endoprothesiologie/revisiechirurgie, lengte- en standscorrecties en kinderorthopedie. Daarnaast is er extra aandacht voor skeletdysplasie, aanlegstoornissen van de ledematen, traumatologie en orthopedische infecties. De afdeling Orthopedie is samen met de afdeling Neurochirurgie door de AOSpine erkend als Spine Reference Center.

Speerpunten orthopedie bij kinderen:
• Wervelkolom: idiopathische scoliose, neuromusculaire scoliose en aangeboren afwijkingen van de wervelkolom (onder supervisie van prof. dr. R.M. Castelein, dr. M.C. Kruyt en prof.dr. F.C. Öner)
• Skeletdysplasie: bijvoorbeeld Osteogenesis Imperfecta (onder supervisie van dr. R.J.B. Sakkers)
• Stands- en lengteafwijkingen: multidisciplinair behandelteam voor reconstructie van congenitale en verworven deformaties van de extremiteiten (onder supervisie van dr. P.M. van Roermund en dr. R.J.B. Sakkers) met landelijke functie
• Meervoudig gehandicapte kind/multipele motorische handicaps: op dit terrein (bijvoorbeeld Cerebrale Parese en Spina Bifida) vigeren multidisciplinaire behandelteams met een regionale functie waarin de orthopeden participeren
• Tertiair verwijscentrum voor deze en overige orthopedische aandoeningen.

Naam divisie: Heelkundige Specialismen (DHS)

Naam afdeling: Orthopedie

Naam polikliniek: polikliniek Kinderorthopedie

Medisch afdelingshoofd: prof.dr. R.M. Castelein

Aanspreekpunt verwijzers: dienstdoende kinderorthopedisch chirurg

Stafartsen: prof.dr. R.M. Castelein, dr. M.C. Kruyt, dr. P.M. van Roermund en dr. R.J.B. Sakkers (chef de policlinique en chef de clinique)

Contactgegevens


Postadres
UMC Utrecht
Polikliniek Kinderorthopedie
Huispostnummer KJ 01.510.1
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Telefoonnummer: 088 75 540 70

Faxnummer: 088 75 555 16

Bezoekadres
Locatie WKZ
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

Locatie polikliniek: receptie 8/8a

Locatie verpleegafdeling: Kikker


Verwijzen


Acuut (dezelfde dag)
Telefonisch aanmelden bij de dienstdoende kinderorthopedisch chirurg via het centrale verwijzersnummer 0800 80 99.

Voorrang (= binnen 5 dagen)
Verwijsbrief faxen naar de polikliniek Kinderorthopedie (zie contactgegevens) o.v.v. “graag voorrang”. De patiënt wordt binnen een werkdag na ontvangst van de verwijsbrief door het UMC Utrecht gebeld.

Regulier
Verwijsbrief opsturen of faxen naar de polikliniek Kinderorthopedie (zie contactgegevens). De patiënt wordt door de polikliniek opgeroepen.

Second Opinion/tertiaire verwijzing
Verwijsbrief opsturen of faxen naar de polikliniek Kinderorthopedie (zie contactgegevens) o.v.v. “aanvraag second opinion”. De patiënt wordt door de polikliniek opgeroepen. 

Verdenking/screening heupdysplasie
Via Zorgdomein Kinderorthopedie online aanmelden of rechtstreeks bellen met de afdeling Kinderradiologie (telefoonnummer: 088 75 546 09) voor het afspreken van een heup ECHO, meestal dezelfde week, in ieder geval binnen 2 weken. Bij het vaststellen van afwijkingen aan de heup kunnen de ouders en het kind diezelfde ochtend/middag zonder afspraak terecht bij de afdeling Kinderorthopedie voor verdere evaluatie en eventuele behandeling.


Foto van prof.dr. Castelein Foto van dr. Kruyt
Prof.dr. R.M. Castelein Dr. M.C. Kruyt
Foto van dr. Sakkers Foto van dr. Van Roermund
Dr. R.J.B. Sakkers Dr. P.M. van Roermund
 
Disclaimer© 2006-2014 UMC Utrecht, Alle rechten voorbehouden