Zoeken

Zorgportalen

Plan uw route

Contact

Telefoonnummer
088 75 555 55


Contactgegevens

Vragen, klachten en complimenten

Lees meer

Hoegaathet?

Lees meer

Buikwandcorrectie

Tijdens de behandeling

De operatie

Een operatieve correctie van een slappe buikwand houdt het volgende in:
  • wegnemen van overtollige huid en onderhuids vet
  • zo nodig herstel van de stevigheid van de buikwand.
De plastisch chirurg probeert zo te werken dat de littekens later zo min mogelijk opvallen. Als het kan wordt alleen een horizontale snede gemaakt, zo laag mogelijk op de onderbuik, zodat het litteken nadien onder de rand van de onderbroek valt. 

Meestal moet de navel worden verplaatst, zodat deze na de buikwandcorrectie weer op de normale plaats komt te zitten. Het betekent dat er rondom de navel ook een litteken zal ontstaan.


Halfzittend

Als de buikwandspieren zijn uitgerekt, worden ze in het midden weer naar elkaar toe gehecht. 

De huid van de buik staat daarna heel strak. Om geen spanning op de wond te krijgen wordt u tijdens de operatie in een halfzittende houding gebracht, met de benen gebogen. In deze houding ligt u na de operatie ook in bed.

Drains

Na de operatie hebt u meestal twee of drie slangetjes (drains) ter hoogte van de venusheuvel. Deze drains voeren overtollig wondvocht naar buiten af. Ze worden verwijderd als er bijna geen wondvocht meer wordt geproduceerd.

Pijn

Na de operatie voelt uw buik pijnlijk en gespannen aan. Hoesten, niezen, persen, maar ook lachen veroorzaken extra hinder. Dit gevoel wordt gaandeweg minder, net als de wondpijn die overgaat in een strak, trekkend gevoel. Gewoonlijk mag u de dag na de operatie uit bed. In het begin moet u dan licht voorover gebogen lopen. Geleidelijk aan kunt u zich meer rechtop bewegen.

Duur van de opname

De duur van de ziekenhuisopname varieert, afhankelijk van uw herstel en de hoeveelheid wondvocht. Meestal duurt de opname niet langer dan een week.

Verpleegafdelingen