Zoeken

Zorgportalen

Plan uw route

Contact

Telefoonnummer
088 75 555 55


Contactgegevens

Vragen, klachten en complimenten

Lees meer

Hoegaathet?

Lees meer

Orthopaedie

Het bezoek aan de arts

Consult

Een consult bestaat uit een gesprek en meestal ook een lichamelijk onderzoek. Op basis van uw klachten, uiterlijke verschijnselen (symptomen), medische voorgeschiedenis en uitslagen van onderzoeken zal de arts (in samenwerking met het behandelteam) een diagnose stellen en bekijken wat de behandelmogelijkheden zijn.

Wanneer de arts onderzoeken of ingrepen met u afspreekt, verwijst deze u na het consult naar een polikliniekmedewerker aan de balie. Deze bespreekt de praktische gang van zaken met u en regelt de onderzoeken. Afspraken voor een eventueel nieuw consult maakt u ook bij de balie.

Het kan prettig zijn als u een vertrouwd persoon meeneemt, want ‘twee horen immers meer dan één!’ De ander kan dan ook aantekeningen maken van het gesprek.

Aanvullend onderzoek

Het kan voorkomen dat uw behandelend arts het nodig vindt om meteen aanvullend onderzoek te doen, bijvoorbeeld op de röntgenafdeling. Deze onderzoeken zullen zoveel mogelijk worden gecombineerd met uw polibezoek. Ook op deze afdelingen kan het echter voorkomen dat u even moet wachten. Houdt u er dus rekening mee dat het extra tijd in beslag neemt.

Telefonisch consult

Om te voorkomen dat u bijvoorbeeld alleen voor het vernemen van de uitslag van een onderzoek naar het ziekenhuis moet komen, hebben wij een telefonisch consult. Ook voor een korte vraag kunt u een afspraak maken voor een telefonisch consult. Bedenk hierbij dat het echt om een korte vraag moet gaan. Het telefonisch consult is niet bedoeld en niet geschikt voor een uitgebreid gesprek.