De Corona Check app blijft

Voordat testen voor iedereen met klachten was toegestaan, was hij broodnodig: de Corona Check app. Met deze app kunnen mensen die zich zorgen maken over mogelijke coronaklachten op afstand hulp krijgen van ziekenhuizen. Doordat testen nu veel laagdrempeliger is en door verdere verfijning van de app is begeleiding vanuit een ziekenhuis minder vaak nodig. Daarom wordt deze hulp vanaf 1 oktober niet meer door zeven maar door drie ziekenhuizen aangeboden.

De Corona Check app werd in maart, aan het begin van de coronacrisis, ontwikkeld door het Amsterdamse OLVG en Luscii. Als snel sloten ook het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, het UMC Utrecht, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Spaarne Gasthuis zich aan. Ondersteund door technologie in de app beoordeelden medisch teams in deze zeven ziekenhuizen de doorgegeven klachten. Zo nodig werd telefonisch contact opgenomen met gebruikers van de app.
Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis is deze vorm van digitale begeleiding thuis van grote waarde geweest voor veel mensen in Nederland. Ook hielp het de zorg, die overbelast dreigde te raken, te ontlasten. Met de app zijn in totaal meer dan 130.000 mensen actief ondersteund.

Per 1 oktober is de Corona Check app aangepast aan het huidige testbeleid in Nederland. Het OLVG, het UMC Utrecht en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis vormen met z’n drieën de medische regiecentra achter de app. Het OLVG doet dat voor het westen van Nederland, het UMC Utrecht voor het midden en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis voor het oosten van het land. Ze nemen per 1 oktober de dienstverlening van de overige eerder betrokken ziekenhuizen over. De gebruikers van de app zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Daarnaast werken deze drie ziekenhuizen, samen met  Luscii, aan de doorontwikkeling van de app voor optimale begeleiding en zorg bij een mogelijke tweede coronagolf.

Kijk hier voor meer informatie over De Corona Check 


Reacties

Lineke,

Ik heb spijt dat ik deze app eind maart gebruikt heb. Alles elkecdag keurig ingevuld en elke keer was het geen Vorona. 2 april met spoed naar ziekenhuis gebracht: Coroba !! En niet zo'n lichte ook. Moest in slaap gevracht worden, 14 dagen, daarna nog week op IC en daarna naar longafdeling. Nu nog naweeën van Corona. Als ik niet van die app grhoord zou hebben had ik huisarts eerder ingeschakeld en was misschien e.e.a. minder zwaar uitgepakt. Afrader dus !!

Reageer

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

Coronacheck App,

Beste Ineke, dank voor je bericht en wat een vervelende situatie. We zijn momenteel aan het onderzoeken wat er precies gebeurd is en nemen op korte termijn contact met je op.

Reageer

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.