| Hersenen

Plaspil bij autisme

Plaspil bij autisme

Kinderpsychiater Hilgo Bruining onderzoekt de effecten van de plaspil bumetanide. Dit middel heeft nauwelijks bijwerkingen en lijkt effect te hebben op de prikkelverwerking van kinderen met autisme.

Hilgo: “Plaspillen blijken remmende neurotransmitters te kunnen stimuleren. Die zijn nodig voor het gebalanceerd verwerken van inkomende prikkels. Meestal komt deze remmende werking rondom de geboorte tot stand. We hebben aanwijzingen dat dit bij een aantal vormen van autisme onvoldoende optreedt. Hoe dit samenhangt met bepaalde omstandigheden rondom de geboorte zoals vroeggeboorte, genetische afwijkingen of kunstverlossingen moet nog duidelijk worden.” 

Goede resultaten

“Op dit moment wordt het effect van de plaspil op de prikkelverwerking al getest bij kinderen met autisme. De resultaten lijken goed, maar het duurt nog enkele jaren voordat dit onderzoek is afgerond. Als dit onderzoek slaagt, komt een eerste veilige en gerichte behandeling voor prikkelverwerkinsgstoornissen heel dichtbij. We kunnen alle hulp en inzet van ouders en patiënten hierbij gebruiken.”  

Verder lezen?

Lees meer over autisme op umcutrecht.nl

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.