UMC Utrecht is gestart met een bijzonder expertise centrum voor mensen met complexe knieproblemen: Mobility Clinic. Sporters en kniepatiënten die vanwege complexe klachten elders uitbehandeld zijn, hebben in Utrecht toegang tot de modernste behandelmethoden zoals stamcelbehandeling en kniedistractie. Zo kan bij een kraakbeendefect doormiddel van stamceltherapie het lichaam geholpen worden het benodigde kraakbeen weer op te bouwen. Sporters en niet-sporters met complexe knieklachten hoeven voortaan niet meer naar het buitenland voor een behandeling, maar kunnen terecht in Mobility Clinic van het UMC Utrecht.

Complexe knieklachten komen natuurlijk niet alleen bij sporters voor, maar bijvoorbeeld ook bij mensen met reuma. Diverse medisch specialismen werken dan ook samen in Mobility Clinic. “De reumatoloog, orthopedisch chirurg en sportarts stellen samen een diagnose én een behandelplan op. We combineren  deskundigheid met snelheid in het diagnose- en behandeltraject”, zegt prof. dr. Daniël Saris (orthopedisch chirurg UMC Utrecht).

Uitbreiding

Mobility Clinic start voor patiënten met knieklachten, maar wordt later verder uitgebreid met behandelingen van andere aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat.

Grote behoefte

“Mobility Clinic voorziet in een duidelijke behoefte”, stelt prof. dr. Frank Backx (sportarts UMC Utrecht). “Het aantal mensen met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat is enorm. Er is een grote groep mensen met complexe sportblessures aan de knie. Prof. dr. Jaap van Laar (reumatoloog UMC Utrecht) vult aan: “Bovendien zijn er enorm veel mensen met chronische klachten aan knie en rug en neemt dit aantal verder toe met een ouder wordende bevolking. Niet goed kunnen bewegen geeft een enorme negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Daarom is het goed dat we kennis en ervaring bundelen in Mobility Clinic.”

Dit gedeelte is niet zichtbaar omdat u de cookies (nog) niet heeft geaccepteerd. Zie het cookiebeleid.