Een gezond leven heb je voor een groot deel zelf in de hand. Daarvoor moet je echter wel weten hoe je lichaam werkt en welke factoren een rol spelen bij gezondheid en ziekte. Om die kennis over te brengen organiseert het UMC Utrecht voor de zevende keer de gezondheidscursus. Dit keer is het thema Mens in beweging: over botten, spieren en gewrichten. De cursus start op woensdag 7 maart en bestaat uit vijf verschillende bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten leggen studenten geneeskunde samen met medisch specialisten de werking van het menselijk lichaam uit en laten zien wat er verkeerd gaat als iemand ziek wordt. Deze keer ligt de nadruk op het bewegingsgestel van de mens. De reeks Mens in beweging: spieren, botten en gewrichten bestaat uit de volgende onderwerpen:
 
7 maart           Inleiding in de wereld van het bewegingsapparaat
14 maart         Het bewegende kind
21 maart         Eén verkeerde beweging: sportletsels bij (top-)voetballers
28 maart         De diversiteit van reuma
4 april              Innovatieve behandelingen voor artrose
 
De bijeenkomsten vinden plaats in het UMC Utrecht en duren van 19:15 uur tot 21.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen 30 euro per persoon en aanmelden kan via gezondheidscursus-2@umcutrecht.nl 
 
In de gezondheidszorg ligt de nadruk steeds meer op het vermogen van mensen om een actieve rol op zich te nemen voor hun eigen gezondheid. Daarvoor hebben mensen de juiste gezondheidsvaardigheden nodig zoals kennis over waar ze de juiste medische informatie kunnen vinden en het stellen van de juiste vragen stellen. Om die kennis te bevorderen organiseert het UMC Utrecht sinds 2014 regelmatig gezondheidscursussen. Student geneeskunde Sarah Sayed is één van de organisatoren van deze editie. “Iedereen met interesse in het menselijk lichaam kan tijdens deze dagen meer leren over het bewegingsstelsel. Wij vinden het niet alleen het belangrijk om onze kennis met zo veel mogelijk mensen te delen, maar wij willen ook leren van vragen en wensen van de cursisten. Daarom organiseren we weer met veel plezier deze mooie en leerzame cursus."
 
Voor meer informatie neem contact op met gezondheidscursus-2@umcutrecht.nl of kijk op http://www.umcutrecht.nl/nl/Subsites/Gezondheidscursus/Home