Het UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum organiseert op zaterdag 9 juni de zesde editie van de Tandemtocht. Bij deze tocht fietsen (ex-)patiënten, artsen, fysiotherapeuten, partners en vrienden geld bij elkaar voor onderzoek naar hartfalen. 

Het doel van de tocht is om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar hartschade door chemotherapie bij patiënten met kanker. We willen een landelijk patiëntenbestand opzetten, waarin we gegevens verzamelen van patiënten met hartschade door chemotherapie. Als we deze patiënten beter kennen, kunnen we beter voorspellen welke patiënt hartschade krijgt. Wanneer er hartschade bij een patiënt optreedt, kunnen we vroegtijdig starten met medicatie. Hiermee kunnen we voorkomen dat een patiënt uiteindelijk hartfalen ontwikkelt.

Tandem, fiets of e-bike

Dit jaar kunt u met uw eigen fiets, tandem of e-bike deelnemen. Iedere deelnemer van de tocht gaat de uitdaging aan om minimaal 250 euro te werven bij familie, vrienden, kennissen en collega’s. Via het goede doel Stichting Vrienden UMC Utrecht komt het geld van de Tandemtocht volledig terecht bij het onderzoeksdoel. Na afloop van de tocht is er een lunch en brengen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het onderzoek naar hartfalen.

Fiets ook mee

De organisatie zorgt voor een tandem, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets of e-bike meenemen. Deelnemen aan de Tandemtocht is gratis en iedere deelnemer draagt bij door middel van de opgehaalde donaties voor onderzoek naar hartfalen. Start en finish is in Zeist.

Deelnemen en contact

Vindt u het leuk om mee te fietsen en een bijdrage aan dit goede doel te leveren? Of wilt u sponsor worden? Meld u aan via onze website: www.actievoorumcutrecht.nl/tandemtocht 
of neem contact op met de organisatie: info@stophartfalen.nl 

Tandemtocht: zaterdag 9 juni van 9.00 uur - 14.00 uur
Parcours: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, 40 km

Lees ook het verhaal van Hilda: "Het is niet makkelijk, maar zó de moeite waard!"