Terug

Willeke Kruithof

Biografie

Sinds 2015 ben ik werkzaam als revalidatiearts in het UMC Utrecht. Hier begeleid ik volwassen patiënten met een spierziekte of na niet-aangeboren hersenletsel. Ook ben ik lid van het ALS-behandelteam en participeer ik in de Mobility Clinic Enkel Voet. Daarnaast ben ik supervisor en begeleider van diverse arts-assistenten (niet) in opleiding tot revalidatiearts. Tijdens mijn specialisatie tot revalidatiearts ben ik gestart met een promotietraject gericht op kwaliteit van leven van partners van CVA-patiënten. Dit traject heb ik in december 2016 afgerond.
Al tijdens mijn specialisatie kwam ik er achter dat ik onderwijs geven leuk vond. Het beter bekend maken van het mooie vak revalidatiegeneeskunde is nodig én mooi om te doen. Het is namelijk een breed vak, vol (sub)acute en chronische zorg en creatieve uitdagingen. Ook als je jezelf niet ziet als toekomst revalidatiearts heeft het meerwaarde om met een brede blik naar de patiënt te leren kijken, niet alleen naar de ziekte maar ook naar de gevolgen voor het dagelijks leven. Dit enthousiasme probeer ik over te brengen in het geven van onderwijs over het vak, maar ook in het dagelijks begeleiden van coassistenten.
Naast het geven van onderwijs houd ik me bezig bij het ontwikkelen, vernieuwen en coördineren van het revalidatieonderwijs binnen CRU+ en SUMMA. Om mij verder te bekwamen in de didactische vaardigheden heb ik in 2017 mijn basis kwalificatie onderwijs (BKO) behaald. Op dit moment ben ik bezig met het vervolg hiervan, de senior kwalificatie onderwijs.

ALS DOCENT/COÖRDINATOR BETROKKEN BIJ DE ONDERSTAANDE ONDERWIJSDELEN

  • Coördinator keuzecursus Revalidatie en Sport
  • Mede coördinator keuzecursus Stroke
  • Coschapbegeleider keuzecoschap Revalidatiegeneeskunde
  • Onderwijs coördinator vanuit de vakgroep Revalidatiegeneeskunde voor al het geneeskundeonderwijs en alle geneeskundecoschappen (zoals keuzecoschap, ASAS en sociale coschap/link GEEL coschap)
  • Docent revalidatiegeneeskunde in diverse blokken, waaronder ZHB III, keuzecursus Stroke, keuzecursus Revalidatie & Sport, keuzecursus De Voet. 

Onderwijsfuncties

  • Coördinator geneeskundeonderwijs afdeling Revalidatiegeneeskunde, divisie Hersenen