Vorige

Nieuwsberichten

Weer een leuke en leerzame Van Creveld Familiedag

woensdag 9 oktober 2019

Sinds jaar en dag organiseert de Van Creveldkliniek haar jaarlijkse Familiedag. Deze dag is bedoeld voor (groot)ouders met kinderen met (matig)-ernstige hemofilie van 0 tot 6 jaar.

Sporten met hemofilie

donderdag 19 september 2019

Deze week is het “Nationale Sportweek”. In de hemofiliewereld is sport een belangrijk en veelbesproken onderwerp. Bij de Van Creveldkliniek stimuleren we onze patiënten om zoveel mogelijk te bewegen en te sporten. Niet alleen omdat sporten ontzettend leuk is, maar ook omdat het gezond is. Net zoals bij mensen die geen hemofilie hebben neemt het risico op hart- en vaatziekten, overgewicht en botontkalking af door te sporten. Daarnaast is veel bewegen belangrijk voor mensen met hemofilie omdat goed ontwikkelde spieren en een goede balans kunnen helpen om gewrichtsproblemen te voorkomen.Helaas betekent sporten ook risico’s op blessures. Maar we wisten eigenlijk niet goed of mensen met hemofilie meer risico zouden hebben op blessures dan mensen die geen hemofilie hebben. Daarom zijn we vorig jaar gestart met een onderzoek naar sportblessures bij patiënten met hemofilie.

Publicatie eerste geneesmiddel voor PKD in New England Journal of Medicine

vrijdag 13 september 2019

Afgelopen 2 jaar heeft Dr. van Beers meegewerkt aan een grote internationale studie naar mitapivat, het 1e geneesmiddel voor pyruvaat kinase deficiëntie (PKD). In NL zijn ongeveer 60 PKD patiënten. Mitapivat blijkt in 50% van de patiënten een Hb-stijging te geven, waardoor zij oa minder bloedtransfusies nodig hebben. De resultaten zijn gepubliceerd in één van de meest toonaangevende medische tijdschriften ter wereld: New England Journal of Medicine.

Women and bleeding disorders - Untold stories

woensdag 17 juli 2019

Ongeveer 1:100 vrouwen heeft een stollingsstoornis veroorzaakt door stollingsfactordeficiënties of een afwijking van de trombocyten. Dit kan zich uiten in blauwe plekken, bloedneuzen, nabloeden bij een operatie of tandarts, hevig menstrueel bloedverlies en/of ernstig bloedverlies tijdens de bevalling. De symptomen worden niet altijd goed herkend door patiënten en hun zorgverleners. In deze film vertellen patiënten over hun ervaringen. Dr. Karin van Galen, internist-hematoloog bij de Van Creveldkliniek, geeft toelichting vanuit het perspectief van de zorgverlener.

Prof. Heimburger Award voor Dr. van Vulpen

dinsdag 2 april 2019

Internist-hematoloog Dr. Lize van Vulpen heeft de Prof. Heimburger Award toegekend gekregen voor haar onderzoeksvoorstel naar hemofilie artropathie. De Prof. Heimburger Award is een aanmoedigingsprijs ter waarde van €20.000 voor artsen voor het doen van klinisch of pre-klinisch onderzoek op het gebied van bloedstolling.

Dr. Mauser benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

maandag 10 december 2018

Dr. Mauser heeft 39 jaar als hemofilie-arts bij de Van Creveldkliniek gewerkt. Op zaterdag 8 december nam zij afscheid van haar patiënten. Tot haar grote verrassing ontving zij uit handen van burgemeester de Jong van Houten de versierselen die horen bij Officier in de orde van Oranje-Nassau.