Bij de Van Creveldkliniek vinden we laagdrempelig contact en service voor patiënten erg belangrijk. Daarom loopt er momenteel een proef met videoconsulten. Een videoconsult is een consult met uw behandelaar via uw eigen computer. U kunt dit doen op een eigen gekozen locatie, bijvoorbeeld op uw werk of thuis. Zo kunt u uw arts spreken, zonder dat u naar de Van Creveldkliniek hoeft te komen. Met de pilot bekijken we of het technisch goed werkt en wat patiënten ervan vinden.

Vooralsnog starten we de pilot met patiënten die in het weekend contact hebben gehad door de dienstdoende arts van de Van Creveldkliniek. Patiënten kunnen dan maandagochtend via een videoconsult met één van onze artsen bespreken hoe het in het weekend verder is gegaan.

Wilt u (in de toekomst) gebruik maken van deze service? Het is dan noodzakelijk dat u kunt inloggen in uw Mijn UMC Utrecht patiëntenportaal (via DigiD met sms).

Meer informatie over videoconsulten

Bent u gevraagd om mee te doen aan deze pilot? Hieronder leest u meer informatie.

Wij maken voor de videoconsulten gebruik van het programma Ilinqu. Ilinqu werkt met een veilige verbinding en slaat geen gegevens op. Het gebruik van Ilinqu is voor u geheel kosteloos. We raden u aan om gebruik te maken van een Wifi netwerk of vaste verbinding, anders betaalt u mogelijk kosten voor dataverbruik.

Momenteel werkt het videoconsult alleen op een PC of laptop (met camera, microfoon en luidsprekers), dus nog niet op een smartphone of tablet. 

Hoe werkt het videoconsult?

  • U ontvangt van het secretariaat van de Van Creveldkliniek een e-consult (via het Mijn UMC Utrecht patiëntenportaal) met daarin de link naar het videoconsult.
  • Lees de handleiding over videoconsulten door.
  • Werkt u op een PC of laptop, dan is het handig om ruim voor het geplande videoconsult te testen of alles werkt. In de handleiding videoconsulten leest u hoe u dit kunt doen.
  • Maakt u gebruik van een Apple computer, zoals een MacBook? Wij vragen u dan om vooraf de internetbrowser Google Chrome te installeren. Ilinqu werkt momenteel nog niet goed in de browsers Safari en Firefox.
  • Log (ruim) voor aanvang van het videoconsult in op het patiëntenportaal om de link naar het videoconsult op te zoeken. In de handleiding videoconsulten leest u hoe dit werkt.
  • U neemt plaats in de digitale wachtkamer. Uw behandelaar start vanzelf het videoconsult.
  • Mocht de verbinding niet tot stand komen of verbreken tijdens het videoconsult, dan neemt uw behandelaar telefonisch contact met u op. Ook is het mogelijk om via de chatfunctie contact met elkaar te hebben.

Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen hebt over videoconsulten en deze proef.