English translation for this page is not available

Vorige

Droom wordt werkelijkheid

Elk kind een eigen kamer met voldoende ruimte voor ouders om bij hun doodzieke kind te blijven. Dat was de wens van de kinder-intensive-care (ic) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Vrienden WKZ zamelde het geld bij elkaar.

En goed nieuws: het benodigde bedrag is binnen! In oktober overhandigde Vrienden WKZ een cheque ter waarde van ruim 1,2 miljoen euro aan de kinder-ic. Het bedrag komt bovenop het bouwbudget en is speciaal bestemd voor de aankleding van en extraatjes op de nieuwe afdeling.

Op de ic liggen kinderen van tot achttien jaar die intensieve zorg en permanente bewaking nodig hebben. Zij hebben bijvoorbeeld een ernstige infectieziekte, zijn recent geopereerd of hebben een verkeersongeluk gehad. Nu liggen kinderen van alle leeftijden bij elkaar in één ruimte. De bedden kunnen met gordijnen van elkaar worden  afgeschermd.
 

In 2017 wil het WKZ voor elk kind een eigen kamer hebben op de ic. De monitoren en andere technische apparatuur zijn zo veel mogelijk uit het zicht. De sfeer wordt er prettig, huiselijk en natuurlijk. En – niet onbelangrijk – er is een extra bed voor vader of moeder.

De 1,2 miljoen euro is bij elkaar gebracht met allerlei activiteiten van particulieren zoals sponsorlopen, fietstochten en inzamelingsacties op scholen. Ook bekende Nederlanders als Q-Music-dj’s Mattie & Wietze en acteur Barry Atsma deden een duit in het zakje.