Terug

WKZ Kindersportcentrum

Ieder kind moet kunnen sporten

Dat klinkt logisch, maar is het niet. Bijvoorbeeld als een kind (chronisch) ziek is, moeite met bewegen of een blessure heeft. Vanaf 26 maart kan iedere Utrechter helpen alle kinderen te laten sporten. Doe ook mee!

Sporten en spelen is voor veel kinderen heel gewoon. Maar voor (chronisch) zieke of geblesseerde kinderen is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zij kunnen niet elke zaterdag naar het voetbalveld of meedoen aan een potje badminton op straat. Om deze kinderen en kinderen die het thuis niet zo breed hebben de mogelijkheid te geven weer te sporten, hebben Vrienden WKZ en Jeugdsportfonds de handen ineen geslagen: zij zijn de twee officiële goede doelen die verbonden zijn aan de start van de Tour de France, van 1 tot en met 5 juli. Met ‘Wij kleuren geel’ gaan zij geld inzamelen. Deze unieke campagne begint al op 26 maart en duurt tot en met de de Grand départ van de Tour de France in Utrecht. Kleur ook geel voor de tour en deze kinderen! Kijk op op de website van 'Wij kleuren geel'.

Bekijk ook het artikel 'Bewegen is zo belangrijk'.

 

U kunt ook helpen door een activiteit te organiseren om geld in te zamelen met bijvoorbeeld het gezin, vrienden, klas, school of bedrijf. Denk aan bijvoorbeeld een sponsorloop, (oude) spullen verkopen of meedoen aan de toerversie Utrecht. Inspiratie of hulp nodig? Kijk dan op de website 'Wij kleuren geel'.

Een sportdroom die uitkomt

Dat is het nieuw te realiseren WKZ Kindersportcentrum! Speciaal voor zieke én gezonde kinderen, hun ouders, familie en vrienden. Wat is daar straks allemaal doen?

1. Beweeg- & sportzone  
Rondom het WKZ kunnen zieke en gezonde kinderen, ouders, familie en vrienden sport- en spelactiviteiten doen onder begeleiding.

2. Sportpas Olympos
Met deze pas kunnen zieke en gezonde kinderen, ouders, familie en vrienden gebruik- maken van alle sportactiviteiten bij Olympos, het sport- complex van de universiteit.

3. Sportgeschiktheidsspreekuur
Tijdens het spreekuur kunnen kinderen vragen stellen en advies opvragen over hun sportwensen en -mogelijkheden en het voorkomen van sportblessures.

4.  Sports & skills en Expertisenetwerk
Er komt een netwerk en educatieve programma’s onder de noemer: Sport & Skills. Deze programma’s bereiden kinderen voor om te sporten in hun thuissituatie. Hierbij werken we intensief samen met organisaties in de regio Utrecht waar deze expertise voor handen is.