Terug

Hoegaathet? maart 2016

Maart 2016, nummer 1

Hoegaathet? is dé gezondheidskrant van het UMC Utrecht. Vier keer per jaar krijgt u deze gratis krant in de bus. In iedere editie aandacht voor een thema. Deze keer leest u alles over de mensen die in het UMC Utrecht werken. Maak kennis met patiënt Carolien Kolsteeg en UMC’ers die betrokken zijn bij haar behandeling.

Rara hoeveel medewerkers heeft het UMC Utrecht?

Hoeveel medewerkers heeft het UMC Utrecht? 11 mensen doen een gokje.

Carolien over de UMC betrokkenheid

Carolien is al drie jaar patiënt. Ze wordt behandeld voor endeldarmkanker en heeft al met veel verschillend UMC-personeel te maken gehad. Hoewel ze niet geneest, is ze zeer te spreken...

Wat vinden UMC'ers belangrijk in de zorg?

Dertien medewerkers vertellen wat zij belangrijk vinden in de zorg.

Hoogleraar radiologie Maurice van den Bosch

Een patiënt die misschien darmkanker heeft, komt al snel bij de radioloog voor een echo of ct-scan. Maar de radioloog doet meer.

Beveiliger Sander Groenestein

Ze houden alles in de gaten maar wensen in- en uitlopende mensen ook altijd vriendelijk goedendag. Wat doen de beveiligers van het UMC Utrecht?

Geestelijk raadsman Willem Blokland

Kan je leren leven met kanker? Wat heb je daarvoor nodig? Welke keuzes maak je? Willem Blokland is geestelijk raadsman bij de dienst levensoriëntatie en begeleidt patiënten – die dat...

Docent communicatie Jacqueline van Wijngaarden

Jacqueline van Wijngaarden is docent Communicatie. Zij leert studenten de mens achter de patiënt te zien. Zich inleven. Aanvoelen waar iemand behoefte aan heeft. Helaas blinken niet...

Palliatieve zorgverlener Ginette Hesselmann

“Al mijn patiënten weten dat zij niet meer genezen van hun ziekte en binnen afzienbare tijd komen te overlijden.” Ginette Hesselmann vertelt over haar werk bij palliatieve zorg.

Hoofd kwaliteit van zorg Saskia Papenhuijzen

Stimuleren dat er dagelijks geleerd wordt in de zorg en dat daarmee de zorg voor de patiënt steeds verbetert. Daaraan werkt Saskia Papenhuijzen, hoofd kwaliteit van zorg.

De koffiedame, oncologieverpleegkundige, patholoog en pruikenexpert

Wat vinden UMC'ers belangrijk in de zorg? De koffiedame, oncologieverpleegkundige, patholoog en pruikenexpert vertellen wat zij belangrijk vinden.

Seniorverpleegkundige chirurgische oncologie Jose Smit- van der Linden

Voor meer dan honderd darmkankerpatiënten per jaar is José Smit- van der Linden de vaste contactpersoon op de polikliniek chirurgische oncologie.

Wetenschappelijk onderzoeker Prof. Dr. Onno Kranenburg

Sommige UMC’ers denken vooral aan toekomstige patiënten. Dat geldt bijvoorbeeld voor wetenschappelijk onderzoekers. Prof. dr. Onno Kranenburg is wetenschappelijk onderzoeker.

Das mijn zorg

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met cystic fibrosis. Yvonne Prins heeft deze ziekte, maar onderging als laatste...

[Error loading the control 'umcu_teaserblok13', check event log for more details]