English translation for this page is not available

Vorige

Patiëntverhalen uit het Hersencentrum

Leven opnieuw vormgeven

Dian: ‘Deze periode laat zich het best typeren als rauw en rouw. Rauw vanwege de pijn in mijn hoofd en rouw om wat ik niet meer kan. Het voelt alsof ik mijn leven kwijt ben.’

Bas was voor iedereen bang, behalve voor zijn moeder

Eva van Schijndel laat op haar mobiel een filmpje zien van een survivalfeestje, ter ere van de verjaardag van zijn broer. Die had daarvoor ook nog zeven vriendjes uitgenodigd. Te zien is...

Ik bestuur mijn eigen auto

Thijmen (11 jaar, PDD-NOS) was in 2016 in behandeling bij het Zorgprogramma Prikkelverwerking.

Patiëntverhaal Jacques

Jacques kreeg vorig jaar een beroerte. "Er zijn data die je nooit vergeet. Zaterdag 1 maart 2014 is zo`n dag voor mij."

Patiëntverhaal Marloes

Marloes: "Ik was 22 jaar toen er bij toeval een groot hersenaneurysma bij mij werd ontdekt."

Patiëntverhaal Tom

Esther (moeder van Tom) deelt haar ervaringen met de zorg als moeder van een zoon met klassiek autisme: "vanmiddag kom ik met mijn zoon, en... dat zou nog wel eens heftig kunnen zijn."

Patiëntverhaal Eduard

Eduard: "Dat ik geen verklaring heb voor mijn infarcten, maakt me soms onzeker. Het houdt mij bezig en daarom ga ik dus naar een coach."

Patiëntverhaal Eline

Eline: "De psychiater stelde me zo op m’n gemak. Ik keek haar aan en dacht oké. Hier word ik begrepen, ze weet wat ik nodig heb en ik vertrouw haar."

Patiëntverhaal Loes

Loes: "Veertien jaar geleden kreeg ik de diagnose ALS. Een ongelooflijke boodschap om te moeten incasseren. Meestal is de levensverwachting twee à drie jaar."

Patiëntverhaal Kai

Nienke en Tim: "De epilepsie kwam terug en de neurochirurg zei: ‘Het stormt in Kai's hoofd.’ Toen verdwenen onze twijfels over de operatie. Dit kon niet langer zo."