Terug

Neurologie

Zorgaanbod

De vakgroepen neurologie en neurochirurgie zijn nauw met elkaar verbonden. In een unieke combinatie van neurologie, neurowetenschappen, neurochirurgie en revalidatie richten we ons op de diagnostiek en behandeling van neurologische aandoeningen, gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek.  Binnen de afdeling werken meer dan 35 neurologen en 12 neurochirurgen. Deze intensieve samenwerking binnen de afdeling leidt tot een optimale uitwisseling van kennis en expertise. 

Diagnostiek en behandeling

Naast ondersteuning van andere speerpunten binnen het ziekenhuis (onder meer traumatologie en oncologie) richt het specialisme neurologie zich op diagnose en de behandeling van aandoeningen aan het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en perifere zenuwen) en de spieren, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Denk aan:

  • beroerte (herseninfarct, hersenbloeding, subarachnoïdale bloeding)
  • vaatafwijkingen die beroerte kunnen veroorzaken (aneurysmata en arterioveneuze malformaties)
  • spierziekten, in het bijzonder ALS
  • epilepsie
  • hersentumoren

Polikliniek en afdeling

De kennis van onze neuro-vasculaire en neuromusculaire specialisten is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar. Niet alleen binnen ons ziekenhuis, maar ook voor andere neurologen.

Wetenschappelijk onderzoek

Met talloze prijzen en subsidies voor onderzoek behoren onze neuro-vasculaire en neuromusculaire specialisten tot de absolute wereldtop op onderzoeksgebied. Vol toewijding onderzoeken we ziekteprocessen tot in detail. Tegelijkertijd garanderen we steeds de link met patiëntenzorg. Van preventie en behandeling tot nazorg en revalidatie.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van het UMC Utrecht Hersencentrum.

UMC Utrecht, Polikliniek Neurologie/Neurochirurgie
Huispostnummer L 01.310
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

T 0800-8099

Medisch Hoofd

Hoe kunt u verwijzen

Acuut (binnen 24 uur)

Verkorte toegangstijd

Regulier & second opinion

Faxnummer: 088 75 555 05

Werkafspraken

Het doel van de Regionale Transmurale Afspraak (RTA) is het uniformeren van afspraken tussen de eerste en tweede lijn met betrekking tot de diagnostiek, behandeling, consultatie, (terug)verwijzing en berichtgeving. In de PDF`s hiernaast kunt u de afspraken nalezen.

Wachttijden

Meer informatie over de wachttijden neurologie en neurochirurgie klik hier: