Terug

A-PRE spreekuur
A-PRE spreekuur

Anuskanker komt in Nederland weinig voor, maar de behandeling ervan kan tot vervelende gevolgen leiden. In het UMC Utrecht kun u op het A-PRE spreekuur terecht voor screening en mogelijke behandeling van voorstadia van anuskanker.

Voorstadium van anuskanker

Kanker in de anus ontstaat heel langzaam. In de jaren voor het optreden van klachten is er vaak al sprake van een voorstadium van anuskanker. Dit voorstadium staat bekend onder de naam AIN of 'anale intraepitheliale neoplasie'.

Mannen die seks hebben met mannen en vooral mannen met hiv, hebben een grotere kans op anuskanker en het voorstadium ervan. In de meeste gevallen is infectie met het humaan papillomavirus (HPV) een oorzaak van deze tumor.
 

Screening

Screening en vroegtijdige behandeling van AIN kan mogelijk voorkomen dat er anuskanker ontstaat. Via anoscopisch onderzoek kunnen we het anale slijmvlies bekijken en zo AIN vaststellen. In de flyer ‘Anoscopisch onderzoek’ kunt u lezen hoe het onderzoek verloopt.

Afhankelijk van de uitslag van het anoscopisch onderzoek zal de arts een behandelvoorstel met u bespreken.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak is een verwijzing nodig.

Een afspraak maken op het A-PRE spreekuur kan telefonisch op werkdagen via het secretariaat van de polikliniek dermatologie via telefoonnummer 088 75 588 75. U ontvangt daarna een schriftelijke bevestiging van uw afspraak. Het spreekuur vindt plaats op donderdagmiddag. 

Meer informatie

Als u vragen hebt over het A-PRE spreekuur, kunt u bellen met de polikliniek interne geneeskunde via telefoonnummer 088 75 563 07.

Patiëntenfolders

 

Binnen het A-PRE spreekuur werken medewerkers van de afdelingen dermatologie en interne geneeskunde van het UMC Utrecht samen, zodat u zeker bent van de beste zorg en behandeling.