Terug

Activiteiten

De dienst levensoriëntatie en geestelijke verzorging organiseert verschillende activiteiten. 

Mindfulnesstraining

Als patiënt van het UMC Utrecht of WKZ kunt u een cursus mindfulness volgen.

Uit onderzoek blijkt dat mindfulness helpt tegen spanning, wisselende stemmingen, angst, depressie en concentratieproblemen. Tijdens de training gaat u oefeningen doen om met meer aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn. Bij mindfulness zeggen we: accepteer wie je bent en hoe je je voelt, zonder oordeel, met mildheid en geduld.

Aanmelden mindfulnesstraining

U kunt zich opgeven voor de mindfulnesstraining bij Jolanda Teunissen, secretaresse dienst voor levensoriëntatie & geestelijke verzorging.

T 088 75 567 57

E

Herdenkingsbijeenkomst lichaamsdonoren

Heeft een naaste van u zijn of haar lichaam ter beschikking aan de wetenschap gesteld? U kunt hem of haar herdenken bij het stiltecentrum. Hiervoor is een speciale herdenkingsplek ingericht. Daarnaast is er elk jaar een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden van lichaamsdonoren.

Contact

Wilt u meer weten over de herdenkingsbijeenkomst lichaamsdonoren? Neem dan contact op met geestelijke verzorger Loes Berkhout

T 088 75 552 38

E

Herdenkingsbijeenkomst WKZ

Als wortels in de aarde
reiken takken naar de lucht
Als kleuren mijn gedachten zijn
vormt de regenboog een brug
(Liek Molenaar)

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis overlijden per jaar gemiddeld 65 kinderen. We vinden het mooi om de kinderen te kunnen herdenken, samen met alle ouders, broertjes, zusjes en andere dierbaren. Daarom organiseren we twee keer per jaar een herdenkingsbijeenkomst, samen met verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en pedagogisch werkers. Artsen noemen daarin de namen van de kinderen een voor een, en voor iedere kind wordt een lichtje aangestoken. U kunt een bloem meenemen of een kaartje met iets persoonlijks over uw kind. Tijdens de bijeenkomst luisteren we naar muziek en wordt een verhaal verteld. De bijeenkomst duurt ongeveer drie kwartier.

Contact

Wilt u meer weten over de herdenkingsbijeenkomst in het WKZ? Neem dan contact op met geestelijke verzorger Loes Berkhout

T 088 75 552 38

E

Gebed en viering

Islamitisch vrijdaggebed

Iedere vrijdag organiseren we het islamitisch vrijdaggebed. De gebedstijden vindt u op het prikbord in de gebedsruimte. U bent elke vrijdag van harte welkom!

Kerkdiensten

Op elke tweede en vierde zondag van de maand organiseren we in het stiltecentrum in het UMC Utrecht om 10.00 uur een kerkdienst. Wilt u er graag heen, maar kunt u niet zelfstandig komen? Dan kunnen vrijwilligers u met rolstoel of bed ophalen en terugbrengen. U kunt de dienst ook achteraf beluisteren, via de website kerkdienstgemist.nl