Terug

Basis endoscopiecurus - Skillslab UMC Utrecht
Basis endoscopiecurus - Skillslab UMC Utrecht

De afdeling maag-, darm- en leverziekten van het UMC Utrecht heeft een Endoscopie skillslab, waar we trainingen geven in het verrichten van gastrointestinale endoscopie. Het aanleren van basiskennis en -vaardigheden is van belang voor het zorgvuldig uitvoeren van endoscopische procedures.

Het Endoscopie skillslab UMC Utrecht organiseert praktische hands-on cursussen voor iedereen die zich wil bekwamen in endoscopie.

Via ons virtuele endoscopie simulatieplatform (GI-MentorTM systeem) kunt u het volgende oefenen:

  • oog-hand coördinatie
  • virtuele patiëntencasussen voor basale endoscopische procedures als gastroscopie, sigmoïdoscopie en coloscopie
  • geavanceerde technieken, zoals poliepectomie, EUS en ERCP

Naast het simulatieplatform geven we ook onderwijs over:

  • reiniging en desinfectie
  • endoscopie instrumenten
  • elektrocoagulatie

De cursus vindt plaats in kleine groepen met maximaal drie deelnemers en wordt gegeven door didactisch geschoolde en ervaren endoscopisten.

De cursus bestaat uit twee cursusdagen, waarbij we er bewust voor hebben gekozen om de tweede cursusdag ongeveer twee tot drie maanden na de eerste cursusdag te verzorgen. Op de tweede dag kunnen we zo de in de praktijk aangeleerde vaardigheden evalueren en dieper ingaan op endoscopische instrumentaria.

Voor wie

De cursussen zijn bedoeld voor (kinder)MDL-artsen in opleiding, diergeneeskundigen en verpleegkundig endoscopisten. De cursussen zijn erkend binnen het MDL-HOM curriculum.
 

Data

We organiseren de cursus drie keer per jaar. Voor de eerstvolgende data kunt u contact opnemen met Ada van de Lustgraaf via alustgra@umcutrecht.nl of 088 75 596 65.
 

Kosten

De kosten voor de tweedaagse cursus bedragen €495,00, inclusief lunch, instructievideo's en lesmateriaal.
 

Meer informatie en aanmelden

Voor aanvullende informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Ada van de Lustgraaf via alustgra@umcutrecht.nl of 088 75 596 65.

De cursus wordt georganiseerd door MDL-artsen Paul Didden en Jan Monkelbaan. We zien u graag in het UMC Utrecht.