Terug

Beoordelingsweken BKO/SKO

Beoordelingsweken BKO/SKO

Vanaf 2021 wijzigt de beoordelingssystematiek van de  Onderwijskwalificaties (BKO en SKO). Tot nu toe kon iedereen het portfolio op elk gewenst moment indienen en werd de screening en beoordeling daarvan per kandidaat ingepland. Een standaard portfolio werd schriftelijk beoordeeld, het portfolio van een ervaren docent en/of hoogleraar werd mede beoordeeld op basis van een gesprek.

Vanaf 2021 wordt met iedere kandidaat (BKO of SKO) een beoordelingsgesprek (duur 30-40 minuten) gevoerd. Om alle gesprekken in te kunnen plannen, wordt gebruik gemaakt van vaste beoordelingsweken, die gekoppeld zijn aan vaste inlevertermijnen. Reserveer de bijbehorende beoordelingsweek zodra het portfolio wordt ingediend! Afwijken van de beoordelingsweken is niet mogelijk.

Deadline indienen portfolio

1e versie portfolio*Definitieve versie*Beoordelingsweek
1 april 202213 mei 202213 t/m 17 juni 2022 (week 24)
1 augustus 20221 september 202226 t/m 30 september 2022 (week 39
1 oktober 20221 november 202228 november t/m 2 december 2022 (week 48)

Stuur het portfolio als 1 pdf (of met de bijlagen samen in een 2e pdf) naar docentprofessionalisering@umcutrecht.nl

*Het portfolio wordt eerst  gecontroleerd op volledigheid. Het dient mogelijk nog aangepast/aangevuld te worden op basis van de feedback van de onderwijskundig adviseurs. Als je het portfolio voor de eerste deadline inlevert krijg je ook eerder feedback (streven is binnen 3 weken) en heb je meer tijd om aanpassingen te doen. De volledige, definitieve versie wordt doorgestuurd naar de beoordelingscommissie.

Voorbereiding beoordelingsgesprek

Het beoordelingsgesprek 30-40 minuten. Voor het gesprek wordt geen voorbereiding verwacht. De beoordelaars hebben het portfolio voorafgaand aan het gesprek gelezen en formuleren vragen over onderwerpen waar ze graag meer over willen weten. Dit kan doordat bepaalde activiteiten of reflecties hun interesse hebben gewekt om uiteenlopende redenen. Ook zullen er vragen worden gesteld over onderdelen in het portfolio die voor hen niet geheel duidelijk zijn of waar op basis van alleen het portfolio de eindterm lastig te beoordelen is. Veelal is het een inspirerend gesprek voor alle betrokkenen.

Reserveer tijdblok

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.

Werken bij het UMC Utrecht

Contact

Afspraken

Praktisch

umcutrecht.nl maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies Deze website toont video’s van o.a. YouTube. Dergelijke partijen plaatsen cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt kunt u dat hier aangeven. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren.

Lees meer over het cookiebeleid

Akkoord Nee, liever niet