Terug

Digitaal toetsen

Je onderwijs ondersteunen met formatieve quizvragen? Snel de resultaten van een toetsafname inzien? Eenvoudig beheer van toetsvragen en altijd toegang tot  je toetsen? Met digitaal toetsen is dat mogelijk. In het UMC Utrecht streven we naar een volledig papierloos toetsproces. Efficiënter én veiliger.

Verschillende toetsapplicaties

In het UMC Utrecht zijn verschillende toetsapplicaties beschikbaar: voor formatieve quizvragen, voor eindtoetsen, voor tussentoetsen en voor toetsen met gebruik van 3D- beelden. Afhankelijk van het toetsdoel is een applicatie meer of minder geschikt. Neem contact met ons op voor advies.

TestVision

TestVision is een digitaal toetssysteem voor de ontwikkeling, afname en statistische analyse van vragen en toetsen. Het is volledig webbased en opgezet vanuit onderwijskundige inzichten. TestVision wordt vooral gebruikt voor toetsen voor een cijfer (summatief), maar is ook heel geschikt voor oefentoetsen (formatief).

TestVision gebruiken

Redgrasp

Redgrasp zorgt ervoor dat studenten tijdens de cursus actief met de stof bezig zijn. Hierdoor wordt kennisretentie bevorderd. Studenten ontvangen dagelijks of een paar keer per week een quizvraag per e-mail. Ze toetsen hiermee met één klik hun kennis, krijgen direct feedback op het antwoord en kunnen online met elkaar discussiëren. Studenten én docenten krijgen inzicht in het begrip van de materie. De laagdrempeligheid en het competitie-element zorgen voor een hoge deelnamegraad en tevredenheid bij studenten.

Redgrasp gebruiken

Blackboard

Blackboard is de elektronische leeromgeving die wordt gebruikt in het UMC Utrecht. Deze is alleen geschikt voor formatief toetsen. De toetsen worden in een niet-beveiligde omgeving afgenomen. Blackboard biedt verschillende vraagsoorten om kennis te toetsen en heeft als voordeel dat u als docent zelf een oefentoets open kunt stellen voor uw studenten. De analysemogelijkheden zijn beperkt.

Blackboard Support - digitaal toetsen

VQuest

Kenmerkend voor radiologische toetsen is het werken met 3D beelden zoals CT-scans. Daarvoor is binnen het UMC Utrecht speciaal het programma VQuest ontwikkeld. Dit wordt gebruikt voor alle radiologietoetsen.

Bezoek de VQuest website

Remindo

De Universiteit Utrecht gebruikt RemindoToets voor het afnemen van digitale toetsen. Ook een aantal toetsen bij Biomedische Wetenschappen worden met Remindo afgenomen.

Bezoek de Remindo supportsite

Contact

Meer weten over de inzet van digitale toetsen binnen uw onderwijs?

Mevr. drs. Margreet Manrique
Coördinator digitaal toetsen

0887553933
toetsadviseur@umcutrecht.nl