Terug

Hoegaathet? maart 2015 sporten en bewegen
Hoegaathet? maart 2015 sporten en bewegen

Maart 2015, nummer 1

Zitten is het nieuwe roken. Heftig? Ja! Het kan niet genoeg gezegd worden: wie onvoldoende beweegt, wordt eerder ziek: lichamelijk én geestelijk. En wie ziek is, wordt eerder beter door vooral te blíjven bewegen.

Bewegen is zo belangrijk

De Grand Départ van de Tour de France 2015 op 4 juli in Utrecht is het slot van een honderd dagen durende geldinzamelingsactie voor het Jeugdsportfonds en het WKZ Kindersportcentrum...

Mooi initiatief

Feiten en fabels over blessures en bewegen.

Das mijn zorg

Dr. Martijn van den Heuvel van het UMC Utrecht Hersencentrum vertelt over zijn onderzoek. Hij ontdekte dat het wegennet van de hersenen al bij de geboorte grotendeels is aangelegd.

Hoe zit dat met je hart

Bewegen! Goed voor je hart, dat is bij de meeste mensen wel duidelijk. Maar soms is er ook een risico aan verbonden. Bij mensen die daar gevoelig voor zijn, kan een forse inspanning juist...

Een erfelijke ziekte en een kinderwens

Om te voorkomen dat haar eventuele kind ook neurofibromatose type 1 (NF1) zou krijgen koos Ingeborg de Wolf voor pre-implantatie genetische diagnostiek (pgd).

Na de ingreep

Hartpatiënt Ed Doornkamp (59) ging na zijn behandeling een revalidatietraject in bij het UMC Utrecht.

Een dagje meekijken in de Mobility Clinic

Heeft u gescheurde meniscus, sportblessure of bent u elders uitbehandeld met een ingewikkeld knieprobleem? Deze patiënten worden behandeld in de Mobility clinic van het UMC Utrecht.

Fit de OK in

De behandeling van slokdarmkanker is ingrijpend. Hoe zorg je dat je zo fit mogelijk bent voor de ingreep?

Hartrevalidatie

Als je net gedotterd bent of een hartoperatie hebt gehad is voldoende bewegen belangrijk. Maar wat is voldoende?

Hoe fit is utrecht

Dertig minuten bewegen per dag. Dat moet echt, vindt UMC Utrecht-sportarts Wout van der Meulen. Maar komen mensen uit Utrecht daar wel aan?

Goed nieuws voor voetballers

88.0000 hamstringblessures ontstaan er elk jaar in het amateurveldvoetbal. Reden voor het UMC Utrecht om samen met de KNVB de nordic hamstring oefening te testen.

Gezondheidscursus

Altijd al meer willen weten over de hersenen en zenuwstelsel? Kom dan naar de Gezondheidscursus van het UMC Utrecht. Op woensdag 1 april start de tweede reeks.

WKZ Kindersportcentrum

Het WKZ Kindersportcentrum en Jeugdsportfonds zetten zich in om ieder kind, ziek of gezond, de gelegenheid te bieden om te sporten. Met de campagne 'Wij kleuren geel’ gaan zij hiervoor...