Terug

Inloggen als gemachtigde

Inloggen als gemachtigde

Curatoren en mentoren kunnen inzage krijgen in het patientportaal Mijn UMC Utrecht van de patiënt die zij vertegenwoordigen. Ouders en voogden kunnen inzage krijgen in Mijn UMC Utrecht van hun kind. Dit gaat met een machtiging. Gemachtigden kunnen dan met hun eigen DigiD inloggen. 

Wat is een gemachtigde? uitklapper, klik om te openen

Een gemachtigde is een ‘wettelijk vertegenwoordiger’ van een patiënt, die namens de patiënt in Mijn UMC Utrecht van de patiënt kan kijken. De volgende wettelijk vertegenwoordigers kunnen inloggen op Mijn UMC Utrecht:

  • Ouder(s)
  • Voogd
  • Mentor
  • Curator

De gemachtigde kan alles zien en doen in Mijn UMC Utrecht, wat de patiënt ook kan zien en doen.

De Basisregistratie Personen (BRP) uitklapper, klik om te openen

Als u een machtiging aanvraagt, controleren wij of u de wettelijk vertegenwoordiger bent. Hiervoor wordt het Basisregistratie Personen (BRP) geraadpleegd. Hierin staat geregistreerd wie het wettelijke gezag draagt.

Machtiging aanvragen mentor/curator uitklapper, klik om te openen

Voor een machtiging voor u als mentor/curator, kunt u zich melden bij de inschrijfbalie bij de hoofdingang van het UMC Utrecht. Voor deze aanvraag hebben we het volgende van u nodig:

  • een kopie van een geldige beschikking van de rechtbank, en
  • de originele, geldige beschikking van de rechtbank ter controle.

Psychiatrie

Als de patiënt die u vertegenwoordigt verwezen wordt naar de afdeling psychiatrie, kunt u ook via het digitale formulier een machtiging aanvragen. 

Informatie voor ouders en voogden uitklapper, klik om te openen

Ouders en voogden kunnen inzage krijgen in Mijn UMC Utrecht van hun kind. Dit gaat met een machtiging. Meer informatie hierover staat op de website van het WKZ.