Terug

Mondkapjes Veelgestelde vragen corona

Mondkapjes
Veelgestelde vragen corona

Moet ik een mondkapje op in het UMC Utrecht? uitklapper, klik om te openen

Wij vragen iedereen van 13 jaar en ouder een eigen 'niet-medisch' mondkapje mee te nemen. Draag uw mondkapje bij binnenkomst en in al onze publieke ruimtes, zoals de hal en de wachtruimtes. Hebt u geen mondkapje bij u? Dan krijgt u een niet-medisch mondkapje bij de ingang. Wanneer u bent opgenomen op de verpleegafdeling in het UMC Utrecht hoeft u geen mondkapje te dragen.

Dragen jullie medewerkers altijd een mondkapje? uitklapper, klik om te openen

Onze medewerkers en studenten dragen in de publieke ruimtes een mondkapje of een face shield. Bij zorg voor patiënten binnen de 1,5 meter dragen medewerkers altijd een medisch mondneusmasker en/of een face shield. De bescherming mag af als men 1,5 meter van elkaar zit.

Geldt de mondkapjesplicht van de overheid (1 december 2020) ook voor het UMC Utrecht? uitklapper, klik om te openen

Nee, in het UMC Utrecht blijft het beleid hetzelfde (zie de twee vragen hierboven). De wettelijke plicht geldt niet voor zorginstellingen; zij mogen zich houden aan hun eigen beleid. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid. Het UMC Utrecht volgt de landelijke richtlijnen en heeft goed doordachte  gedragsregels voor patiënten, bezoekers en medewerkers, ook voor wat betreft het dragen van een mondkapje.

Naar alle veelgestelde vragen