Terug

Bibliotheek
Collectie voor iedereen en overal beschikbaar

Het UMC Utrecht heeft een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en zoeksystemen voor haar studenten, onderzoekers, zorgprofessionals en medewerkers. De vakspecialist Geneeskunde van de Universiteitsbibliotheek Utrecht beheert deze (voornamelijk medische) collectie voor het UMC Utrecht.

Student

Iedere student is automatisch lid en kan gratis gebruikmaken van de online collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht en de bibliotheek van het UMC Utrecht.

Onderzoeker / zorgprofessional / medewerker UMC Utrecht

Iedere medewerker in dienst van het UMC Utrecht kan binnen en buiten het UMC Utrecht gratis gebruikmaken van de online collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht en de bibliotheek UMC Utrecht. Daarnaast kan iedere medewerker gratis lid worden van de Universiteitsbibliotheek voor het lenen van de gedrukte exemplaren door éénmalig, ter authenticatie, een lenerspas  aan te vragen bij de Universiteitsbibliotheek op Utrecht Science Park, Heidelberglaan 3. Ook voor het aanvragen van artikelen of boeken die niet in Utrecht beschikbaar zijn, is lidmaatschap van de Universiteitsbibliotheek vereist.

Medewerkers die als onderwijsgevende verbonden zijn aan de Universiteit Utrecht kunnen bij de Universiteit een Solis-account (Solis -id) aanvragen. Het Solis-id geeft de onderzoeker en onderwijsgevende zowel binnen het UMC Utrecht als buiten het UMC Utrecht toegang tot tal van informatiesystemen en faciliteiten van de Universiteit Utrecht.

Diensten van de bibliotheek

Collectie

De uitgebreide collectie (boeken, tijdschriften, zoeksystemen) van de bibliotheek is zowel binnen als buiten het UMC Utrecht toegankelijk via de website van de bibliotheek

Libguides

Libguides zijn online modules met handige tips, achtergronden en training bij het zoeken naar en omgaan met wetenschappelijke informatie. Bekijk de libguides
 
De vakspecialist verzorgt voor alle opleidingen van het UMC Utrecht onderwijs in het zoeken naar en omgaan met wetenschappelijke informatie (waaronder ook evidence-based medicine).

Onderzoeksondersteuning

De vakspecialist adviseert onderzoekers, zorgprofessionals en overige medewerkers van het UMC Utrecht bij de opzet en uitvoering van systematisch literatuuronderzoek (bv. voor systematic reviews). Ook kunt u terecht voor informatie over bv. literatuurmanagement, Open Access publiceren en het beter zichtbaar maken van uw onderzoeksresultaten.

Contact

Neem gerust contact op met de medewerkers van de Universiteitsbibliotheek indien er vragen zijn over de diensten voor onderwijs en onderzoek van de Universiteitsbibliotheek. Desgewenst komen wij voor een presentatie naar uw afdeling. 

dr. Marie-Louise S. Goudeau


drs. Paulien Wiersma

Bereikbaarheid

Kantoor: G01.503 (in het Informatorium in het UMC Utrecht)

Bezoektijden:  maandag t/m vrijdag: inloop of op afspraak