Terug

Cursus verpleegkundige MDL-oncologie

Meer expertise over kanker in het spijsverteringskanaal? Dan is deze scholing wat voor jou.

Het UMC Utrecht Cancer Center organiseert elk jaar in maart en april een cursus MDL-oncologie voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die werkzaam zijn op een oncologische MDL-afdeling.
Je krijgt actuele kennis, nieuwe ontwikkelingen, richtlijnen en praktische handvatten aangereikt, zodat je (verpleeg)problemen tijdig kunt signaleren en efficiënt kunt aanpakken. Het doel is dat je leert patiënten (nog) beter te begeleiden in hun zorgpad.
De nascholing biedt zowel verdieping als verbreding van je kennis op het gebied van oncologische aandoeningen in het spijsverteringskanaal. Daarnaast krijg je ook de gelegenheid om stil te staan bij de vraag op welke manier je deze opgedane kennis in de praktijk kunt brengen.

Op deze pagina vind je informatie en een vooraanmeldingsformulier.


Cursusinformatie

Cursusprogramma 2020

Elke cursusavond heeft een thema. In het cursusprogramma vind je detailinformatie over locatie, docenten, e.d.

Lesdagen

De scholing wordt gegeven op 7 maandagavonden in maart en april 2020, van 17:30 tot 21:00 uur (met inloop vanaf 17 uur om te eten).

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers is 60. Als je belangstelling hebt, wacht dan niet te lang met aanmelden, want alle cursusedities 2017 - 2019 waren volgeboekt.

Locatie

De cursus wordt gegeven in de Van Peperzeelzaal, in gebouw Q van het UMC Utrecht, Heidelberglaan 100.

Kosten

Medewerkers van het UMC Utrecht

Kosten voor andere deelnemers

  • De kosten voor andere deelnemers zijn € 450,- bij inschrijving voor 13 januari 2020; daarna: € 498,-. Deze prijzen zijn inclusief BTW.
  • Je kunt ook losse avonden bijwonen, tot een maximum van 4. De thema's van elke avond vind je in het rooster dat je in de kolom links kunt downloaden. De kosten van deelname per avond bedragen: 1 avond = € 100,-; 2 avonden = € 175,-; 3 avonden = € 250,- en 4 avonden= € 325,-.
  • De prijs is incl. syllabus en warm en koud buffet, en voor de deelnemers aan de hele leergang inclusief boek 'Oncologie' (onder redactie van Prof. dr. C.J.H. van de Velde e.a.). Deelnemers die losse modules volgen kunnen het boek verkrijgen tegen gereduceerd tarief (10% korting).

Je ontvangt in de loop van de cursusperiode een rekening, waarna je de kosten kunt voldoen. Deze nota kan desgewenst naar je werkgever worden gestuurd; je kunt dat aangeven op het aanmeldingsformulier.

Je hoeft dus niet te betalen voordat je inschrijft.

Accreditatie en certificaat

  • Zowel voor verpleegkundig specialisten als voor verpleegkundigen is accreditatie aangevraagd. Vorige edities gaven 24 punten. Voor losse avonden stonden 3 accreditatiepunten.

Na het volgen van de cursus, minimaal zes van de zeven lesavonden, en het positief afsluiten van de toets, ontvang je een certificaat.
Het is ook mogelijk om een of meerdere avonden (max. 4) te volgen, zonder toets. Je ontvangt dan een bewijs van deelname.

Contact

Als je vragen hebt kun je mailen naar mdl-scholing@umcutrecht.nl.

UMC Utrecht handles your data carefully and only uses it for the purpose for which you provide it. Meer informatie.

Vermeld in elk geval ook de achternaam waaronder je in het BIG-register bent opgenomen.

Het adres van je werkgever hoef je alleen in te vullen als je niet in het UMC Utrecht werkt, en als je de nota voor cursusdeelname naar je werkgever wilt laten sturen.