Terug

Docenttrainingen

Een docent of opleider heeft te maken met allerlei aspecten van het onderwijs zoals het motiveren van studenten, het geven van feedback, toetsing en het ontwikkelen van digitale leermiddelen. Om u als docent of opleider op deze gebieden verder te ontwikkelen, kunt u diverse trainingen volgen. Het cursusaanbod is bedoeld voor docenten en opleiders die participeren in de opleidingen die binnen het UMC Utrecht worden aangeboden.

Aanbod

icoon van een uitroepteken

Docentprofessionalisering tijdens Corona-crisis

De COVID-19 maatregelen hebben ook gevolgen voor het aanbod van docenttrainingen. Fysieke bijeenkomsten mogen helaas nog niet.  Op dit momenteel ligt de prioriteit van de trainers bij onderwijs aan studenten en/of klinische werkzaamheden. We zijn druk bezig om de losse trainingen en de leergangen in het najaar zoveel mogelijk aan te bieden, er rekening mee houdend dat dit mogelijk nog online zal moeten. Onderaan deze pagina staat nog een verwijzing naar andere aanbieders van online onderwijs op het gebied van didactische scholing.

Planning 2021

De planning voor losse trainingen en leergangen in 2021 zal naar verwachting in oktober 2020 gepubliceerd worden. De data komen op het inschrijfformulier te staan.

Toelichting aanbod en procedure van inschrijving

Het aanbod aan docenttrainingen bestaat uit trainingen die afzonderlijk worden aangeboden en leergangen waarin meerdere trainingen gecombineerd zijn. 

Trainingen

De trainingen zijn bedoeld voor alle docenten en opleiders die betrokken zijn bij de opleidingen binnen het UMC Utrecht (zoals AIOS, AKO’s, PhD’s, werkgroep begeleiders en stage-begeleiders).

Leergangen

  • Voor docenten die gezien hun functie een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) dienen te behalen, wordt tweemaal per jaar een BKO leergang aangeboden. Meer informatie over deze leergang.  Deelname aan de volledige leergang is vereist. 
  • Voor docenten die gezien hun functie een Senior Kwalificatie Onderwijs (BKO) dienen te behalen, wordt eenmaal per jaar een SKO leergang aangeboden. Meer informatie over deze leergang. Deelname aan de volledige leergang is vereist. 

Welke scholing past het best?
Met behulp van de beslisboom kan worden bepaald welke training of leergang voor u passend is.

Inschrijven

Voor wie

De losse trainingen zijn toegankelijk voor alle docenten en opleiders die een rol spelen in een van de opleidingen die binnen het UMC Utrecht worden aangeboden.

De leergangen zijn voorbehouden voor docenten en opleiders die betrokken zijn bij de universitaire opleidingen binnen het UMC Utrecht en een onderwijskwalificatie willen of moeten behalen.

Als er specifieke ingangseisen gelden, is dit bij de beschrijving van de training aangegeven.

Inschrijven

Inschrijven via het digitaal inschrijfformulier. Definitieve inschrijving volgt na bevestiging via een mail van het team docentprofessionalisering. Data en prijzen staan vermeld op het digitale inschrijfformulier.

Andere aanbieders docenttrainingen

Voor didactische scholing in het kader van de Onderwijskwalificaties BKO/SKO kunt u ook scholing elders volgen. Denk hierbij aan

Aanbieders online onderwijs:

Voeg het programma en het certificaat van de training toe aan uw portfolio, zodat ook voor de beoordelaars helder is wat de inhoud is van de training die u gevolgd heeft.

Bekijk ook