Cardiologie Hoog complex
Cardiologie Hoog complex
In de bijscholing Cardiologie Hoog complex staan de specifieke acute problemen van cardiologische patiënten centraal. Daarbij gaat het onder meer om pathologie en onderzoek- en behandelingsmethoden.
Opleidingsprogramma uitklapper, klik om te openen
Kennis en inzicht
De zorg voor patiënten met cardiale klachten in de acute fase vereist kennis en inzicht in onder meer de pathologie van het hart en gebruikte onderzoeks- en behandelmethoden op een Cardiac Care (CC) afdeling en Hart Catheterisatie Kamer (HCK). Deze kennis en inzichten zijn nodig om goede zorg te kunnen leveren in een multidisciplinaire setting.
Onderzoek en behandeling
In deze bijscholing wordt aandacht besteed aan onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden, zoals electrofysiologisch onderzoek, ablatie en implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD) en de daarbij behorende verpleegkundige interventies.Na deze bijscholing heeft u kennis van de professionele, methodische en interdisciplinaire ondersteuning en zorg aan patiënten in de acute cardiale fase.
Theorie en praktijk
In deze bijscholing gaan theorie en praktijk hand in hand. De opzet van de bijscholing vraagt om een actieve en betrokken leerhouding. Die is nodig om anderen inzicht te geven in de eigen werkzaamheden en voor het uitwisselen van ervaringen.
Programmaonderdelen
Anatomie en pathologie, ritme en geleidingsstoornissen, pacemaker, EFO, Echo, Isotopenlab en perfusiescan, ICD, Abblatie en Stent zijn enkele onderdelen van het programma. Daarnaast zijn er ongeveer 22 zelfstudie-uren. Het onderwijs wordt verzorgd door verpleegkundige en medische specialisten van het UMC Utrecht en vakspecialisten vanuit verschillende disciplines.
Vanaf voorjaar 2018 wordt deze bijscholing aangeboden onder de titel Cardiologie Hoog Complex.
Overige informatie uitklapper, klik om te openen
Doelgroep
Verpleegkundigen met een BIG-registratie die werken met patiënten met cardiale aandoeningen in de acute fase, waaronder verpleegkundigen CCU, Cardiologie en HCK en HCK-medewerkers.
Duur
De bijscholing duurt 3 dagen (exclusief 2 uur toetsing).
Kosten
De kosten voor de bijscholing Cardiologie Hoog complex bedragen € 1040,- (cursusjaar 2022-2023).
Prijs medewerkers UMC Utrecht zie intranet
Lesdagen
Najaar 2021
- Dag 1: 4 november 2021
- Dag 2: 18 november 2021
- Dag 3: 30 november 2021
Na de bijscholing
Je bent als verpleegkundige in staat de verworven kennis, inzicht en vaardigheden op professionele wijze in te zetten in de zorg voor de acute CCU patiënt met specifieke cardiologische aandoeningen.
Accreditatie uitklapper, klik om te openen
De bijscholing Cardiologie Hoog complex is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V.
Aanmelden uitklapper, klik om te openen
Ongeveer een half jaar voor de start van de opleiding kun je je aanmelden voor deze opleiding. Je kunt je aanmelden voor de opleiding via de portal van de UMC Utrecht Academie. Dit doe je door te klikken op de button ‘Aanmelden’.
Vrijstelling
Je kunt in aanmerking komen voor vrijstelling als je kunt bewijzen dat je soortgelijk onderwijs met goed gevolg doorlopen hebt. Vrijstelling kun je alleen aanvragen tijdens je aanmelding voor de opleiding in de portal. Bespreek daarom met jouw contactpersoon in de zorginstelling of een vrijstellingsverzoek voor jou van toepassing is en voor welke onderdelen van de opleiding je vrijstelling aan kunt vragen.
Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden
Contact en vragen
Wil je meer informatie over de opleiding of heb je vragen?
Neem dan contact op met Assistent Opleidingen Melanie Kalee:
Heb je vragen over je aanmelding? Neem dan contact op met de Afdeling aanmeldingen van de UMC Utrecht Academie: