Terug

Palliatieve zorg - Behandelopties en keuzes rondom het levenseinde

Palliatieve zorg is niet meer weg te denken in de totale zorg voor onze patiënten. De medisch specialist dient dan ook de verschillende aspecten van palliatieve zorg op generalistisch niveau goed te beheersen. Doel van deze cursus is het vaardiger worden in het verlenen van kwalitatief goede palliatieve zorg zowel op kennis als toepassingsniveau.

Oude vrouw in ziekenhuisbed met verpleegkundigen

Inhoud online cursus

Onderwerpen die in deze e-learning worden behandeld zijn:

  • Behandelopties en keuzes  rondom het levenseinde
  • Euthanasie (wetgeving, regelgeving en richtlijn)
  • Palliatieve sedatie
  • Voeding in de palliatieve fase
  • Ethiek

Deelname e-learning

Deze e-learning is ontwikkeld door het LUMC en wordt aldaar aangeboden in combinatie met bijeenkomsten en opdrachten. Dit is voor de UMC Utrecht setting niet van toepassing. Je kunt je  richten op de uitvoer van de e-learning. 

Voor wie?

De online cursus is bestemd voor medisch specialisten, aios, anios, verpleegkundig specialisten, physician assistents. (In de e-learning wordt gesproken over studenten/ aios, maar gezien het onderwerp en de inhoud van de module is deze ook relevant en zinvol voor bovenstaande doelgroep.)

Informatie

Startdatum: doorlopend/ flexibel
Tijdsinvestering: 25 minuten
Kosten: geen
Accreditatie: geen
Inloggen: via www.medischonderwijs.nl kun je met je e-mailadres een wachtwoord aanmaken om toegang te krijgen. Geadviseerd wordt rechts bovenin “palliatieve zorg” in de zoekbalk in te vullen om direct het aanbod te zien. 

CONTACT

Neem voor meer informatie contact op met teachtheteachers@umcutrecht.nl , cursussenaios@umcutrecht.nl of 088-7553451.