Terug

Q&A's afstandsonderwijs

In april 2020 werden door de afdeling Technologie en Leren wekelijks interactieve, live webinars verzorgd waarin je doeltreffend werd bijgepraat over de didactische en technische mogelijkheden voor afstandsonderwijs. 

Archief

Onderstaande Q&A's zijn terug te kijken via https://umcutrecht.mediamission.nl/Mediasite/Catalog/catalogs/owc-tel.

datumonderwerp
9 april 2020Kennisclips maken met Powerpoint
Een kennisclip is een korte educatieve video (maximaal 10 minuten) waarin bondig één specifiek onderwerp, een bepaald begrip of een basisprincipe wordt behandeld. In deze Q&A gaf Rianne Hamer een demonstratie van hoe je kennisclips maakt met Microsoft Powerpoint 2016. 
16 april 2020Hoorcolleges interactiever maken met Mentimeter.
Esther Christenhuis, van de afdeling TEL, heeft laten zien hoe je studenten kunt activeren aan de hand van verschillende vraagtypes binnen Mentimeter. Ook gaf zij een demonstratie over het maken van vragen in Mentimeter.
23 april 2020Online studentencommunicatie via een forum
In deze Q&A liet Kelly Kwant zien hoe je als docent ervoor zorgt dat studenten actief participeren binnen een forum en hoe een forum overzichtelijk blijft. Ook geeft Kelly een demonstratie van het opzetten van een forum en er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.
30 april 2020Interactief college samen met patiënten via MS Teams
In deze Q&A lieten Charlotte Eijkelboom, docent en onderzoeker WKZ, en Roos de Jonge, adviseur patiëntenparticipatie OWC, zien hoe je studenten online kunt activeren tot patiëntbetrokkenheid. Ook lichtten zij toe hoe je patiënten kunt voorbereiden op een rol in het onderwijs. Daarbij deelden zij kennis over de inzet van MS Teams voor hun onderwijs.