Terug

Actuele maatregelen in het Hijmans van den Berghgebouw

Voorgevel Hijmans van den Berghgebouw

Vanwege het coronavirus (COVID-19) gelden in het Hijmans van den Berghgebouw momenteel verschillende maatregelen. Voor jullie en onze veiligheid geldt dat we anderhalve meter afstand tot anderen houden. Ook zijn er looproutes met pijlen uitgezet  en je kunt momenteel niet overal zomaar gaan zitten. 

De ventilatie is in het gehele gebouw in orde. Pompjes met desinfecterende middelen vind je alleen bij de ingang van het gebouw. Het beleid van het UMC Utrecht verschilt hierin met dat van de Universiteit Utrecht.  

Het gebouw bezoeken

 • Heb je klachten die passen bij het coronavirus, heb je een huisgenoot met klachten, of geldt voor jou het dringende quarantaine-advies na verblijf in het buitenland? Blijf dan thuis en kom niet naar ons gebouw of evenementen op locatie. 
 • Heb je zelf klachten? Laat je testen. Meer informatie over wanneer thuis te blijven
 • Als je het gebouw binnenkomt vindt er een triage plaats. 
 • Neem je verantwoordelijkheid: houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen met zeep, nies en hoest in je elleboog en maak gebruik van papieren zakdoekjes. 
 • Ga naar binnen én buiten via de ingang van het Hijmans van den Berghgebouw, Universiteitsweg. De hoofdingang van het UMC Utrecht is alleen bedoeld voor patiënten en bezoekers. De in- en uitstroom van mensen kan zo beter over verschillende gebouwen verspreid worden.
 • Volg aanwijzingen over aangegeven looproutes en andere informatie in het gebouw op. Bij de collegezalen, kluisjes en koffieautomaten is het soms toch nog te druk. Om elkaars gezondheid te beschermen is het belangrijk om hierop te letten. 
 • Neem zoveel mogelijk de trap en houd rechts aan.  

In het gebouw zijn corona coördinatoren aanwezig die zorgen dat bovengenoemde regels worden nageleefd. Volg hun aanwijzingen op en reageer op hen zoals je zelf benaderd wilt worden. Onthoud goed: de regels zijn voor jullie veiligheid en die van anderen.

Regelmatige updates

Afhankelijk van de geldende richtlijnen passen we onze maatregelen regelmatig aan. Houd deze pagina in de gaten voor de meest actuele informatie. 

Eten en drinken in het gebouw 

 • De Kroonluchter is alleen toegankelijk tussen 10.00 en 15.00 uur. Restaurant De Kroonluchter is geopend van 11.30 tot 13.30 uur. 
 • De Pitstop en De Brink zijn gesloten voor studenten. 
 • De koffiecorner in de Kroonluchter verkoopt ook eten. Tijdens eventuele pauzes kun je buiten verblijven of in de Kroonluchter. Deze ruimte  is zodanig ingericht dat je op veilige afstand van elkaar je zelf meegebrachte eten en drinken kunt nuttigen. 
 • Vanwege de veiligheid vragen we je om alleen te zitten op de plekken die hiervoor bestemd zijn. Verschuif geen stoelen of tafels.

Fietsenstalling

De rode overdekte fietsenstalling naast het Hijmans van den Berghgebouw is geopend tot 18.00 uur. Houd je ook in de fietsenstalling aan de genoemde regels.

Studielandschap

Nu het nieuwe collegejaar 2020-2021 is begonnen, gaat het Studielandschap ook gedeeltelijk weer open. Vanaf maandag 14 september zijn op de tweede en derde verdieping van het Hijmans van den Berghgebouw 49 paarse cabines weer beschikbaar voor studenten. Deze cabines zijn alleen vooraf te reserveren. Je reserveert een zitplaats via ons online afsprakensysteem. 

Let op! Neem je reserveringsbevestiging mee op je telefoon als bewijs.

Het Studielandschap is alleen op reservering te bezoeken in verband met eventueel contactonderzoek vanwege het coronavirus (COVID-19). Het is niet de bedoeling dat je onaangekondigd plaatsneemt in één van de cabines. Dus zorg goed voor elkaar en meld je van tevoren aan. Voor vragen kan je terecht bij owcsdict@umcutrecht.nl of via 088 75 53418.

Contact

OWC Servicedesk ICT

Samen veilig studeren en werken

We roepen iedereen op om verantwoordelijkheid te nemen en ons gezamenlijk aan de geldende regels te houden.