Terug

Overige vragen Veelgestelde vragen corona

Overige vragen
Veelgestelde vragen corona

Gaat wetenschappelijk onderzoek door? uitklapper, klik om te openen

Door de corona-maatregelen is wetenschappelijk onderzoek beperkt. U leest via een brief of e-mail of het onderzoek waar u aan meedoet weer wordt gestart. Als er iets wijzigt aan het onderzoek waaraan u meedoet, dan informeren wij u hierover via een brief of e-mail.

Hebt u vragen over het onderzoek waar u aan meedoet? Neem dan contact op met het studieteam. De contactgegevens vindt u in de informatiebrief van de desbetreffende studie.

Onderzoek naar het coronavirus (COVID-19) uitklapper, klik om te openen

In UMC Utrecht doen we wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus om zo snel mogelijk nieuwe kennis op te doen, die gebruikt kan worden voor nieuwe behandelingen of vaccins.

Wij vragen uw toestemming voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus, maar soms is dat onmogelijk. Het UMC Utrecht mag onder strenge voorwaarden uw medische gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek zonder uw toestemming te vragen. Uw gegevens worden zoveel mogelijk anoniem gebruikt. Dat betekent dat onderzoekers niet zien van wie de gegevens zijn. Wanneer dit niet lukt, nemen we andere maatregelen om uw privacy te behouden.  Wilt u liever niet dat wij uw gegevens gebruiken? Laat het ons dan hier weten. Uw gegevens worden dan niet gebruikt.