Terug

Prof.dr. M.M.E. (Margriet) Schneider Voorzitter Raad van Bestuur

Prof.dr. M.M.E. (Margriet) Schneider
Voorzitter Raad van Bestuur

Prof. dr. Margriet Schneider (1959) is per 1 november 2015 aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. 

Biografie

Margriet Schneider was sinds 2010 voorzitter van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie van het UMC Utrecht en opleider Interne Geneeskunde. In 2011 is zij benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Van 2004 tot 2010 vervulde zij de functie van voorzitter en medisch manager van de divisie IC-Centrum. In deze periode werd een internationale prijs-winnende State-of-the-Art Intensive Care gebouwd. Margriet Schneider is sinds 1991 in het UMC Utrecht werkzaam als internist en vanaf 1996 ook als internist-infectioloog. Verder heeft zij zich ingezet als ambassadeur voor kwaliteit en veiligheid in het UMC Utrecht. Zij was in 2013 mede-initiatiefnemer van het focusgebied Professional Performance van de Universiteit Utrecht.

Sinds juni 2020 is Margriet Schneider voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De NFU vertegenwoordigt de acht samenwerkende umc’s in Nederland, als belangenbehartiger en als werkgever van ruim 65.000 mensen.

Nevenactiviteiten

  • Voorzitter NFU (onbezoldigd)
  • Lid raad van toezicht College Zorg Opleidingen (onbezoldigd)
  • Ambassadeur Health Hub Utrecht (onbezoldigd)
  • Voorzitter Bestuurstafel Gezond Utrecht (onbezoldigd)
  • Lid commissie Topspecialistische Zorg en Onderzoek TZO bij ZonMw (bezoldigd)
  • Lid begeleidingscommissie evaluatie JZOJP (bezoldigd)