Terug

Urkund
Urkund is het plagiaatdetectiesysteem van de Universiteit Utrecht.

Let op!

TIJDELIJKE WORKAROUND INLOG UMC UTRECHT URKUND GEBRUIKERS. De handleiding van de Universiteit Utrecht gaat er vanuit dat je inlogt met een Solis-id. Op dit moment geven de UMC Utrecht-solis-id's je niet de juiste rechten in Urkund. Gebruik je Solis-id niet om in te loggen bij Urkund. Tijdelijk is alleen de stand alone versie van Urkund te gebruiken, dus niet geïntegreerd in Blackboard.

Volg onderstaande stappen.

Stap 1: Analysis-account Urkund aanvragen

  1. Heb je nog geen Solis-id? Vraag dit aan via https://www.umcutrecht.nl/nl/solisaccount
  2. Als je een solis-id hebt, activeer dan two factor authentication (2FA) via https://mysolisid.uu.nl/. Kies voor NetIQ of Google Authenticactor.
  3. Als je 2FA hebt ingesteld, mail Pieter Jan van der Schoot p.j.vanderschoot@umcutrecht.nl voor de aanmaak van een analysis address in Urkund.

Stap 2: Wachtwoord Urkund aanmaken

Als je een analysis address hebt ontvangen, en je dus bekend bij Urkund, heb je een Urkund-wachtwoord nodig. 

  1. Ga naar: https://secure.urkund.com/account/auth/login
  2. Klik op 'Bent u uw wachtwoord vergeten?'.
  3. Vul hier je UMC-mailadres in. 
  4. In je mail krijg je een link om je wachtwoord te resetten. Deze stappen wijzen voor zich.

Je hebt nu Urkund-inloggevens die je kunt gebruiken zolang je Solis-id nog juist is geconfigureerd.

Stap 3: Urkund gebruiken

Urkund in Blackboard  gebruiken TIJDELIJK NIET MOGELIJK

In de huidige situatie wordt de integratie via Blackboard afgeraden en niet ondersteund. Maak gebruik van de 'stand alone'- versie van Urkund totdat de problematiek rondom Urkund opgelost is. Het Blackboardteam biedt totdat er een oplossing gevonden is, geen ondersteuning bij het gebruik van Urkund.

Urkund stand alone gebruiken

Ga naar https://secure.urkund.com/account/auth/login en log in met je Urkund-inloggegevens. Dit leidt naar de web-inbox, waar je ingediende documenten en rapporten kunt bekijken en nieuwe documenten uploaden. Klik op het percentage om een rapport te bekijken. Klik hier voor een uitleg van alle knoppen in de web-inbox.

Analysis address gebruiken

Het analysis address bestaat uit je initialen en achternaam, gevolgd door @analysis.urkund.com. Je vindt dit adres linksboven in je web-inbox. Geef het analysis address door aan je studenten.  Studenten sturen hun document als attachment naar dit adres. Urkund controleert op plagiaat en maakt een rapport aan. Urkund stuurt het rapport naar je e-mailadres. De rapporten zijn ook te bekijken in de web-inbox.

Contact

Key-user Urkund
Pieter Jan van der Schoot
P.J.vanderSchoot@umcutrecht.nl

Urkund in Blackboard
blackboard@umcutrecht.nl 

Overige vragen
Margreet Manrique
M.Manrique@umcutrecht.nl