Terug

Behandeling pijn Polikliniek Pijnbehandeling

De behandeling richt zich op behandeling van acute of chronische pijn en pijn als gevolg van kanker. De behandeling is gericht op vermindering van de pijn.

Meer informatie

Op de polikliniek voor pijnbehandeling zien wij patiënten met o.a. de volgende ziektebeelden:

  • Wervelkolomgebonden pijn (zoals lage rugpijn of nekpijn)
  • Oncologische pijn (pijn bij kanker)
  • Neuropathische pijn (zenuwpijn)
  • Complex regionaal pijnsyndroom (CRPS, voorheen posttraumatische dystrofie)
  • Aangezichtspijn
  • Postherpetische neuralgie (pijn na gordelroos)
  • Fybromyalgie
  • Myofasciale pijn (pijn in spieren en bindweefsel)

Er zijn verschillende manieren om de pijn te behandelen. Voorbeelden van veelgebruikte behandelingen zijn:

Het gebruik van pijnstillende medicijnen

Er zijn verschillende soorten pijnstillers die we voor kunnen schrijven voor verschillende soorten pijn. Zo zijn er onder andere ontstekingsremmende medicijnen, speciale middelen tegen zenuwpijn. Vaak wordt er een combinatie van verschillende medicijnen voorgeschreven. Bij een selecte groep patiënten kan er gekozen worden voor een behandeling met medicijnen via een infuus.

Injecties en zenuwblokkades

Met medicijnen en/of elektrische pulsjes kunnen we de voortgeleiding van de pijn naar de hersenen beïnvloeden of onderbreken. Soms voegen we een ontstekingsremmend medicijn aan de injectie toe om zwelling en irritatie te verminderen.

Plaatselijke behandelingen

Afhankelijk van de grootte van het pijnlijke gebied zijn er diverse plaatselijke behandelingen mogelijk, bijvoorbeeld met crèmes of pleisters (qutenza). Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van lichte elektrische prikkeling van de zenuwen om de voortgeleiding van de pijn naar de hersenen te beïnvloeden (transutane zenuwstimulator: TENS).

Psychologische behandeling

Het ervaren van chronische pijn kan effect hebben op uw gemoedstoestand. Soms kan een gesprek met een psycholoog u helpen om meer grip te krijgen op de invloed van pijn op uw dagelijks bestaan.  

Een actieve depressie of angststoornis kan uw pijn verergeren, het behandelen hiervan is dan een belangrijk onderdeel van uw pijnbehandeling.

Op onze polikliniek werkt een psycholoog die veel ervaring heeft met patiënten met chronische pijn, de pijnspecialist kan, na overleg met u, doorverwijzen naar onze eigen psycholoog of via de huisarts naar een psycholoog in uw eigen regio. 

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 12-11-2020

Toegangstijd polikliniek Pijnbehandeling / Anesthesiologie: 14 dagen

Uitleg wachttijden

Belangrijk Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Contact

Polikliniek Pijnbehandeling

T: 088-7556163

De polikliniek is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.00-16.00 uur