Terug

Burchoperatie

Burchoperatie

Bij een burchoperatie wordt de blaashals aan de bindweefselbanden achter het schaambeen gehecht. De blaasuitgang en plasbuis worden daarmee als het ware opgehangen en stevig verankerd.

 • Voorbereiding

  Op de dag van de operatie wordt u opgenomen. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, moet u hier misschien voor de operatie tijdelijk mee stoppen. Dit gaat in overleg met uw arts.

  Wat moet u meenemen?

  Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

  Tips voor het gesprek over de operatie

  Met deze aandachtspuntenlijst kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw zorgverlener over uw operatie.

 • Tijdens de behandeling

  U gaatvoor deze operatie onder narcose. De uroloog maakt een snee in uw onderbuik en hecht daarna de urinebuis vast aan de bindweefselbanden achter het schaambeen. De operatie duurt ongeveer anderhalf uur.

  Anesthesie (verdoving of narcose)

  Dit is algemene informatie over anesthesie (verdoving of narcose). De anesthesioloog geeft u tijdens het ‘preoperatief spreekuur’ meer uitleg over anesthesie.

  Operatie

  Dit is algemene informatie over de operatie. Of de onderstaande informatie op u van toepassing is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw zorgverlener bespreekt dit met u.

 • Na de behandeling

  Na de operatie blijft u een paar dagen in het ziekenhuis. Het herstel duurt vier tot acht dagen. De eerste dagen na de operatie hebt u een katheter. Na een aantal dagen mag u zelf weer plassen. Met behulp van een echografie controleren we na het plassen of het gelukt is om de hele blaas leeg te plassen.

Zorgverleners

Polikliniek

Verpleegafdeling

specialisme

Wachttijden en toegangstijden

Laatst bijgewerkt: 11-6-2018
Toegangstijd polikliniek Urologie: 36 dagen
Uitleg wachttijden
Belangrijk Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Contact & vragen

Hebt u vragen? Neem dan contact op met de polikliniek urologie.