Terug

Logopdie bij slikproblemen

Stemklachten kunnen ontstaan door onder andere stembandpoliepen – of knobbeltjes, een stilstaande stemband of overbelasting van de stembanden. Slikklachten kunnen onder andere ontstaan bij het ouder worden of na een behandeling (operatie of bestraling). De logopedist is speciaal opgeleid om stemklachten en slikklachten te onderzoeken en te behandelen.


> Mijn patiënt doorverwijzen

Voorbereiding

Er is geen speciale voorbereiding nodig voor de behandeling bij de logopedisten.

Na de behandeling

De resultaten van de behandeling zijn in grote mate afhankelijk van de ernst en aard van de stem -of slikstoornis. Soms blijven er beperkingen bestaan, waardoor bijvoorbeeld aangepast dieet nodig is.

Leefregels.

U zult adviezen eventueel op papier mee naar huis krijgen om uw stem- en/of slikoefeningen thuis te oefenen.

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 12-12-2019

Toegangstijd polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde: 35 dagen

Belangrijk

Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Hebt u vragen?

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde.

Meer informatie 

Op www.logopedie.nl is meer informatie beschikbaar.
Op de afdeling KNO van het UMC Utrecht zijn meerdere logopedistes werkzaam. Zij hebben  goed contact met logopedisten buiten het ziekenhuis, zoals in verpleeghuizen, regionale ziekenhuizen en wellicht ook bij u in de buurt. Zo is het mogelijk om een behandeling eventueel over te laten nemen door een logopedist bij u in de buurt.

Polikliniek

VERPLEEGAFDELING

SPECIALISME