Vorige

Centraal Diagnostisch Laboratorium

De afdelingen LKCH en LTI diagnostiek zijn samengegaan onder de naam Centraal Diagnostisch Laboratorium (CDL). Het CDL bestaat uit de onderdelen klinische chemie, hematologie en medische immunologie. Het CDL omvat zowel diagnostiek als research.  De diagnostiek binnen de afdeling wordt door verschillende ISO 15189 (M049) en EFI geaccrediteerde laboratoria uitgevoerd. Onze diagnostiek kunt u aanvragen via onze aanvraagformulieren.

Het CDL biedt een breed scala aan diagnostiek op verschillende laboratoria. Kijk op Whats Lab voor meer informatie over een aanvraag, materiaal, afname, bepalingsfrequentie en aanlevercondities. 

Maatregelen mbt het nieuwe coronavirus (2019-nCoV)

  • Het CDL voert alleen testen uit op bloed (andere lichaamsvochten bestemd voor het CDL worden niet in behandeling genomen).
  • Lichaamsvloeistoffen voor microbiologie mogen wel worden aangeboden in biohazardzakjes (UN3373). Bloedbuizen kunnen worden verzonden zonder biohazardzakje.

Klik hier voor verdere instructies bij diagnostiek naar het nieuwe coronavirus.

Klik hier voor meer informatie voor patiënten van het UMC Utrecht met vragen over het coronavirus.

Aanvragen diagnostiek (extern)

Voor externe aanvragen, diagnostiek gebieden en aanvraagformulieren klik hier.

Aanvragen diagnostiek (intern)

Contact

Postadres:
UMC Utrecht, afdeling CDL
Huispostnummer G.03.550
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Bezoekadres:
Heidelberglaan 100
3584CX Utrecht

Het CDL is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer:
088 - 755 76 04 of  088 - 755 76 12

cdl-secr@umcutrecht.nl

Op deze pagina vindt u meer contactgegevens en de (interne) routebeschrijving.

Bloedafname

Het CDL verzorgt de bloedafname bij patiënten in de polikliniek en op de verpleegafdelingen in het UMC Utrecht. Het CDL heeft ook een poli bloedafname in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Studies & Trials (onderdeel Arcadia)

Het studies & trials team van het CDL is de centrale faciliteit voor het verwerken van lichaamsmateriaal in het kader van biobanken en klinische studies. Lees meer.

Arcadia

In deze translationele unit voor innovatie & ontwikkeling zijn de werkzaamheden ondergebracht die op het grensgebied tussen diagnostiek en research worden uitgevoerd. Het doel is om de interactie tussen patiëntenzorg, innovatie en fundamentele research te versterken. Lees meer.

Research

De research van het CDL richt zich op het ontwikkelen van diagnostische en therapeutische technologie en meer specifiek op cardiovasculaire ziekten en tumorbiologie.