Terug

Cancer Center

Cancer Center

Mensen met kanker genezen...

... en als dat niet meer mogelijk is toch de kwaliteit van leven verbeteren: dat is wat het UMC Utrecht Cancer Center doet. Daarvoor zetten wij de nieuwste kennis en behandelingen in.

Ziektebeelden, onderzoeken, behandelingen uitklapper, klik om te openen

Hier vindt u informatie over de ziektebeelden die in het UMC Utrecht Cancer Center worden behandeld, en over de onderzoeken en behandelingen die wij daarvoor inzetten:

Contact met de poliklinieken uitklapper, klik om te openen

In het Cancer Center worden veel soorten kanker opgespoord en behandeld. Op welke polikliniek u met zijn hangt af van de soort kanker die u (misschien) hebt. Hier vindt u de contactgegevens:

Werken bij het Cancer Center uitklapper, klik om te openen

Vacatures bij het Cancer Center/oncologische zorg

Het Cancer Center heeft altijd vacatures voor collega's die patiënten centraal stellen én belangstelling hebben voor het werken in een academische omgeving. 

Hier vindt u vacatures

Zo werkt het UMC Utrecht Cancer Center uitklapper, klik om te openen

Cancer Center UMCU

Patiënten en zorgverleners aan het woord

Het UMC Utrecht hecht veel waarde aan de inbreng van patiënten bij nieuwe zorgontwikkelingen. Daarin zijn wij een voorloper in Nederland.

Patiënteninformatie in de toekomst

Kankerbehandeling en privacy

Uw medische gegevens worden geregistreerd in een goed beveiligd medisch dossier. Het ziekenhuis is aan strenge regels gebonden bij het verwerken van uw gegevens, en bij het uitwisselen van gegevens met uw huisarts, of behandelaars buiten het UMC Utrecht. 

Het UMC Utrecht is een academische instelling en heeft een wettelijke taak om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Ook daarbij is uw privacy topprioriteit.

>  Hier leest u meer over kankerbehandeling en uw privacy

Volg het Cancer Center op social media

U vindt het UMC Utrecht Cancer Center op Twitter en Facebook. We verwelkomen u graag als volger!

UMC Utrecht Cancer Center: expertisecentrum voor zeldzame vormen van kanker uitklapper, klik om te openen

Sommige tumortypen zijn zeldzaam. Daardoor is expertise opbouwen rond deze ziektebeelden niet voor alle ziekenhuizen haalbaar. Een paar instellingen hebben die specialistische kennis en ervaring wél in huis, en doen ook bijzondere inspanningen op het gebied van onderzoek om de kennis over deze ziekten te vergroten. Het zijn die ziekenhuizen die aangewezen worden als expertisecentra voor zeldzame aandoeningen.

Zo'n aanwijzing wordt gedaan door de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU). Expertisecentra worden aangewezen per ziektebeeld. 

Als patiënt hebt u de zekerheid dat u in een expertisecentrum wordt behandeld door een team met ruime kennis en ervaring, dat bestaat uit samenwerkende artsen van verschillende specialismen. U wordt behandeld volgens de nieuwste inzichten. Bovendien weet u dat u kunt deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek als u dat wilt en als uw medische situatie daar geschikt voor is.

In totaal is het UMC Utrecht Cancer Center nu aangewezen als kenniscentrum voor acht zeldzame oncologische ziektebeelden:

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.