Terug

Cancer Center

Mensen met kanker genezen...

... en als dat niet meer mogelijk is toch de kwaliteit van leven verbeteren: dat is wat het UMC Utrecht Cancer Center doet. Daarvoor zetten wij de nieuwste kennis en behandelingen in.

Ziektebeelden, onderzoeken, behandelingen

Hier vindt u informatie over de ziektebeelden die in het UMC Utrecht Cancer Center worden behandeld, en over de onderzoeken en behandelingen die wij daarvoor inzetten:

Contact met de poliklinieken

In het Cancer Center worden veel soorten kanker opgespoord en behandeld. Op welke polikliniek u met zijn hangt af van de soort kanker die u (misschien) hebt. Hier vindt u de contactgegevens:

Werken bij het Cancer Center

Flexpool verpleegkundigen

Het Cancer Center heeft een Flexpool voor verpleegkundigen gevormd. Flexpoolers verbinden zich niet aan één vaste afdeling.

Lees meer

Vacatures bij het Cancer Center/oncologische zorg

Het Cancer Center heeft altijd vacatures voor collega's die patiënten centraal stellen én belangstelling hebben voor het werken in een academische omgeving. 

Zo werkt het UMC Utrecht Cancer Center

Cancer Center UMCU

Patiënten en zorgverleners aan het woord

Patiënten en zorgverleners aan het woord

Max en Stefan werden gelijktijdig behandeld voor zaadbalkanker. Ze helpen het Cancer Center om de zorg voor jonge mensen met kanker (AYA's) te verbeteren.

Lees meer

Het UMC Utrecht hecht veel waarde aan de inbreng van patiënten bij nieuwe zorgontwikkelingen. Daarin zijn wij een voorloper in Nederland.

Patiënteninformatie in de toekomst

Kankerbehandeling en privacy

Uw medische gegevens worden geregistreerd in een goed beveiligd medisch dossier. Het ziekenhuis is aan strenge regels gebonden bij het verwerken van uw gegevens, en bij het uitwisselen van gegevens met uw huisarts, of behandelaars buiten het UMC Utrecht. 

Het UMC Utrecht is een academische instelling en heeft een wettelijke taak om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Ook daarbij is uw privacy topprioriteit.

Volg het Cancer Center op social media

U vindt het UMC Utrecht Cancer Center op Twitter en Facebook. We verwelkomen u graag als volger!

UMC Utrecht Cancer Center: expertisecentrum voor zeldzame vormen van kanker

Sommige tumortypen zijn zeldzaam. Daardoor is expertise opbouwen rond deze ziektebeelden niet voor alle ziekenhuizen haalbaar. Een paar instellingen hebben die specialistische kennis en ervaring wél in huis, en doen ook bijzondere inspanningen op het gebied van onderzoek om de kennis over deze ziekten te vergroten. Het zijn die ziekenhuizen die aangewezen worden als expertisecentra voor zeldzame aandoeningen.

Zo'n aanwijzing wordt gedaan door de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU). Expertisecentra worden aangewezen per ziektebeeld. 

Als patiënt hebt u de zekerheid dat u in een expertisecentrum wordt behandeld door een team met ruime kennis en ervaring, dat bestaat uit samenwerkende artsen van verschillende specialismen. U wordt behandeld volgens de nieuwste inzichten. Bovendien weet u dat u kunt deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek als u dat wilt en als uw medische situatie daar geschikt voor is.

In totaal is het UMC Utrecht Cancer Center nu aangewezen als kenniscentrum voor acht zeldzame oncologische ziektebeelden:

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek oncologie

Informatie over meedoen aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kanker in het UMC Utrecht.

Lees meer

Het gastenverblijf van het UMC Utrecht

Het UMC Utrecht heeft een eigen gastenverblijf: een soort B&B voor naasten, of voor patiënten die moeten reizen en vroeg in het ziekenhuis moeten zijn.

Lees meer