Terug

Ademgasanalyse

Als aanvulling op de inspanningstest met een hartfilmpje, kunnen wij deze ook afnemen met een ademgasanalyse. Ademgasanalyse geeft nauwkeurige informatie over de reactie van het hart, de longen en de spieren op maximale lichamelijke inspanning.

Door middel van deze test kunnen wij beter bepalen waar het probleem zit bij inspanningsgebonden klachten. Daarnaast kunnen wij nauwkeurig het moment van verzuring en het moment van compensatoire ademhaling  bepalen (de zogenaamde drempels). Deze zijn te gebruiken bij het optimaliseren van de training. Tot slot geeft deze test informatie over uw fitheid en conditie.
Als we afwijkingen vinden bij een test met ademgasanalyse en we denken aan problemen van hart of longen, dan kunnen wij snel overleggen met- en doorverwijzen naar de cardioloog of longarts.

 

Wachttijden en toegangstijden

Uitleg wachttijden
Belangrijk Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Hebt u vragen?

Als u suggesties, vragen, op- of aanmerkingen hebt, dan horen wij deze graag van u. U kunt ons bereiken via de polikliniek sportgeneeskunde.

Adres

Ons postadres is (postzegel is niet nodig):

UMC Utrecht
T.a.v. management sportgeneeskunde
Huispostnummer: W01.121
Antwoordnummer 8419
3500 VW Utrecht

 

088 75 588 31

bereikbaar van 08.00 - 16.30 uur