Terug

Flow-residumeting

Een flow-residumeting is een onderzoek naar de manier waarop u plast. Tijdens het onderzoek meten we de kracht van de straal, de duur en de hoeveelheid die u plast.

meer over flow-residumeting

De uitslag van de flow-residumeting zegt iets over de werking van uw blaas en uw plasbuis. We doen dit onderzoek als u klachten hebt die wijzen op een vernauwde plasbuis of incontinentie.

 • Voorbereiding

  Voor dit onderzoek moet uw blaas gevuld zijn. Met een gevulde blaas komt u naar de polikliniek urologie. Als u moet plassen meldt u zich bij de receptie urologie.  Het is belangrijk dat u wacht totdat het moment dat u normaal ook naar de toilet zou gaan. 

  Wat moet u meenemen?

  Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

 • Tijdens het onderzoek

  Voor het onderzoek gaat u alleen naar het toilet. U plast in een trechter. Deze trechter is verbonden
  aan een computer die onder andere de kracht van de straal, de duur en de hoeveelheid plas meet. Als u klaar bent met plassen, kijken we met een echografie of de blaas helemaal leeg is.

  De echografie doen we in een andere ruimte. U krijgt gel op uw buik en met een echo-apparaat meten we of uw blaas helemaal leeg is.
   

 • Na het onderzoek

  Na het onderzoek krijgt u meteen de uitslag.

Wachttijden en toegangstijden

Laatst bijgewerkt: 11-6-2018
Toegangstijd polikliniek Urologie: 36 dagen
Uitleg wachttijden
Belangrijk Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Polikliniek

verpleegafdeling

specialisme

Contact & afspraak maken

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de polikliniek urologie.