Terug

Hartfilmpje

Met een elektrocardiogram (ecg) registreren we uw hartactiviteit.Hierdoor krijgen we een beter beeld van hartritmestoornissen, zuurstofgebrek van de hartspier of andere afwijkingen.

 • Voorbereiding

  Er zijn voor dit onderzoek geen voorbereidingen nodig.

  Voor het onderzoek meldt u zich bij receptie 7, de afdeling hartfunctie. Deze receptie vindt u op de tweede verdieping.

  Tips voor het gesprek over een onderzoek

  Met deze aandachtspuntenlijst kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw zorgverlener over een onderzoek.

  Wat moet u meenemen?

  Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

 • Tijdens het onderzoek

  Een laborant plaatst verschillende dopjes op uw borstkas, armen en benen. De dopjes (elektroden) zitten met snoertjes vast aan de ecg-apparatuur. Deze apparatuur legt de hartactiviteit vast.

  Het onderzoek is geheel pijnloos.

  Duur van het onderzoek

  Het onderzoek duurt enkele minuten.

 • Na het onderzoek

  De uitslag van het ecg krijgt u tijdens uw eerstvolgende bezoek aan uw cardioloog of tijdens een telefonisch overleg als dat zo is afgesproken.

Meer informatie

Er zijn meerdere websites met informatie over het hartfilmpje. Wij adviseren u:

Contact en vragen

Hebt u vragen? Neemt u dan contact op met de afdeling hartfunctie.

088 75 572 60
De afdeling is bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00uur

...en het UMC Utrecht

Het UMC Utrecht is hét Hart- en vaatcentrum van midden-Nederland. Ons doel: minder hart- en vaatziekten. Hieraan werken we elke dag tijdens de patiëntenzorg, door wetenschappelijk onderzoek en door onderwijs.

Uw zorg in het Hart- en vaatcentrum: hier klopt alles voor u!

Het Hart- en vaatcentrum behandelt hart- en vaatpatiënten uit Utrecht en omstreken die zijn doorgestuurd door de huisarts (tweedelijnszorg), maar behandelt daarnaast patiënten uit heel Nederland met een complexe aandoening (derdelijnszorg). Daarnaast is het UMC Utrecht voor een aantal behandelingen ook een internationaal referentiecentrum (vierdelijnszorg).

De visie van het UMC Utrecht op hart- en vaatziekten: hier klopt alles voor u! Om hart- en vaatziekten goed te behandelen is het niet voldoende alleen de acute problemen (bijvoorbeeld een hartinfarct) te behandelen, maar juist ook de risicofactoren die hiertoe hebben geleid. Bij het goed diagnosticeren en behandelen van deze risicofactoren is de kennis van meerdere specialismen nodig.

In het Hart- en vaatcentrum werken de volgende medisch specialismen samen: cardiologie, neurologie, vasculaire geneeskunde, vaatchirurgie, nefrologie, geriatrie, radiologie, cardio-thoracale chirurgie, anesthesiologie, en de spoedeisende hulp.