Terug

Medische foto

Medische foto

Medische foto’s zijn gewone digitale foto’s van een medische afwijking, gemaakt door een medisch fotograaf. Voorbeelden zijn foto’s van een standsafwijking van de neus, een tumor of een huidafwijking.

meer over medische foto's

Het doel van dit  onderzoek is om een bepaalde afwijking vast te leggen met een foto.
Zo kunnen de artsen zien of een afwijking verandert in de loop der tijd of dat een bepaalde behandeling verbetering heeft gebracht. Een medische foto kan ook helpen bij het maken van een plan voor een operatie. Soms maken we een foto omdat een ziektebeeld zeer zeldzaam is. Deze foto kan dan gebruikt worden voor leerdoeleinden. Dit laatste gebeurt alleen als u  hier toestemming voor geeft.
 

 • Voor het onderzoek

  Voor dit onderzoek moet u een afspraak maken, na een verwijzing van een arts.
  U hoeft geen voorbereidingen voor dit onderzoek te treffen.

 • Tijdens het onderzoek

  De medisch fotograaf maakt de foto’s in een professionele fotostudio. De fotograaf maakt meerdere foto’s van de afwijking, van verschillende kanten. Het onderzoek duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Indien de afwijking zich onder de kleding bevindt, kan het zijn dat de fotograaf u vraagt een kledingstuk uit te trekken.

 • Na het onderzoek

  Na het onderzoek kunt u direct naar huis.

  Dit onderzoek kent geen complicaties. De foto’s worden veilig in het computersysteem van het ziekenhuis opgeslagen. Alleen de artsen die u behandelen kunnen deze foto’s zien. 

Contact en vragen

Hebt u vragen? Neem dan contact op met de polikliniek KNO.