Terug

Afdeling Endoscopie

Op de afdeling endoscopie verrichten wij verschillende onderzoeken in het maag-darmstelsel. Op basis van het onderzoek wat u ondergaat, krijgt u een heldere diagnose. Daarnaast voeren wij ook endoscopische behandelingen uit in het maag-darmstelsel. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van grote (kwaadaardige) darmpoliepen, behandeling van Barrett slokdarm, inwendig draineren van cysten, en het endoscopisch vergruizen van galstenen. Ons vakkundig team staat klaar om u optimale zorg te bieden.

Mijn patiënt doorverwijzen


Voorbereiden op een bezoek aan afdeling endoscopie

Een goede voorbereiding op een endoscopisch onderzoek of behandeling is van groot belang. U wordt hierover ingelicht tijdens een poliklinische of telefonische afspraak. Afhankelijk van het type onderzoek gelden verschillende soorten maatregelen. U kunt dit lezen in de informatiefolder die u thuis krijgt gestuurd. Wij willen u vragen dit goed door te lezen, omdat anders de mogelijkheid bestaat dat het onderzoek niet door kan gaan.

Vrouw kijkt op telefoon

Wat moet u meenemen?

Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt...

Onze expertise

Op onze afdeling is ruime ervaring in het uitvoeren van alle beschikbare endoscopische onderzoeken. Hierbij zijn wij met name gespecialiseerd in een aantal endoscopische behandelingen. Voor het verwijderen van darmpoliepen en vroege vormen van darmkanker zijn meerdere endoscopische technieken aanwezig, zoals ESD, EMR en eFTR. Ten aanzien van het bovenste maag-, darmkanaal is er specifieke expertise op het gebied van diagnostiek en behandeling van Barrett slokdarm en het verwijderen van vroege vormen van maagkanker. Verder zijn het inwendig draineren van holtes (onder andere in het kader van alvleesklierziekten) en het endoscopisch vergruizen van galstenen speerpunten van onze afdeling. Tenslotte is er ruime expertise aanwezig op het gebied van endoscopisch onderzoek bij inflammatoire darmziekten (IBD) als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Contact

Hebt u vragen? Neem dan contact op met de afdeling endoscopie. Voor het maken van een afspraak hebt u verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. 

T. 088 75 573 66 De afdeling is op werkdagen bereikbaar van 08.00 - 17.00 uur

Route